Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tuen hakuaika käynnissä marraskuun loppuun asti

27.10.2020

Tuusulan kunnan vuoden 2020 osallistuvan budjetoinnin projektina tuetaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia 5000 eurolla. Yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat hakea tukea tuusulalaisen alle 18-vuotiaan lapsi- tai nuorisojäsenensä harrastustoiminnan maksuihin marraskuun 2020 loppuun asti.

Tavoitteena helpottaa lasten ja nuorten osallistumista ohjattuun harrastustoimintaan

Kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin toteutuksena on käynnistynyt lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen. 5000 euron määrärahalla tuetaan tuusulalaisia alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla harrastusten kustannukset vaikeuttavat niihin osallistumista. Tuen avulla kyseeseen voivat esimerkiksi tulla paremmat osallistumismahdollisuudet soittotunteihin, kiertueisiin, opetuskustannuksiin, leirityksiin tai tuki voi kohdistua kausi- tai harrastemaksuihin.

Tuella pyritään ennaltaehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä, vähentämään yksinäisyyttä, edistämään ja vahvistamaan lasten ja nuorten sosiaalista osallisuutta ja vuorovaikutusta ikätoveriensa kanssa sekä omien taitojen harjaannuttamista.

Hakijoina voivat toimia Tuusulassa toimivat lapsi- ja nuorisotoimintaa tarjoavat yleishyödylliset järjestöt, yhdistykset, seurat tai muut yleishyödylliset toimijat, joiden toiminta on vakiintunutta ja säännöllistä.

− Vaikka hakijoina voivatkin olla yhdistykset tai yleishyödylliset toimijat, toivomme, että myös perheet rohkaistuisivat ilmaisemaan yhdistykselle tarpeensa tukeen, sanoo osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen ja toivoo, että liikuntaseurojen lisäksi myös muut yhteisöt ja yhdistykset hakisivat tukea lasten ja nuorten harrastuskustannuksiin, jos siihen havaitaan tarvetta. 

Yhdistyksen tai seuran toimihenkilö voi hakea tukea tuusulalaisen lapsi- tai nuorisojäsenensä harrastustoiminnan maksuihin täyttämällä sähköisen lomakkeen 30.11.2020 mennessä.

Harrastustoiminnan tuki on kertaluonteinen ja harkinnanvaraista. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä ja maksatusohjeista joulukuussa 2020. Tuki maksetaan suoraan yhdistyksille/seuroille.

Lisätiedot:
Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi, p. 040 314 3035
Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, p. 040 314 3052

Takaisin