Valtuusto kokoontui seminaariin digitaalisten apuvälineiden avulla: Tulevaa suunnitellaan määrätietoisesti korona-ajan epävarmuuksista huolimatta

30.10.2020 klo 17.00

Tuusulan valtuusto kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 29.10.–30.10.2020. Koronavirusepidemian takia seminaari pidettiin jo toista kertaa digitaalisia työvälineitä hyödyntäen niin sanottuna hybridiseminaarina: pieni osa luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista oli paikan päällä Rykmentinpuiston ruokalassa, suurin osa osallistui seminaariin Teamsin välityksellä. Edellinen, kesäkuussa pidetty valtuustoseminaari järjestettiin samalla tavalla hybridikokouksena.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä käsiteltiin kunnan toimintaympäristöä, vastikään julkistettua pormestarin talousarvioesitystä, kasvun ja talouden hallintaohjelmaa, vuositavoitteita 2021 sekä palveluverkon uudistamista ja kunnan toiminnan kehittämistä. Toisena päivänä käsiteltiin johtamisjärjestelmän uudistamista, henkilöstösuunnitelmaa, asuin- ja yritysalueiden kehittämistä sekä Tuusulanjärven ja urheilukeskuksen kehittämisen kokonaisuuksia.

− On tärkeää, että tässä haastavassa korona- ja taloustilanteessa pystyimme järjestämään talousseminaarin sekä ryhmissä työskentelyn yhteensä jopa noin 90 luottamushenkilölle. Etäympäristössä toimiminen ajoittaisine yhteysongelmineen ei ole vuorovaikutukselle paras toimintatapa, mutta toimintokokonaisuuksia saatiin läpikäytyä ja toimintatapojen kehittämisessä edettyä, valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi toteaa.

− Seminaarissa todettiin moneen otteeseen, että koronaviruspandemia aiheuttaa ennennäkemättömän sumuverhon tulevaisuuden ylle. Tulevaa suunnitellaan kuitenkin parhain voimin. On myös tärkeä pitää mielessä, että muutkin kunnat painiskelevat samanlaisten haasteiden kanssa. Nämä haasteet koskevat laajempia koronavaikutuksia, sisäilmaongelmia tai investointien kattamista (muun muassa sotemaakuntien häämöttäessä ja kunnan tulopohjan kaventuessa). Parhaita käytänteitä kannattaa siis etsiä laajemmin hartioin kuntien kesken. Määrätietoinen yhteisymmärryksen ja kestävien ratkaisujen rakentaminen jatkuu tiiviinä siihen saakka, kunnes valtuusto päättää taloudesta marras- ja joulukuun kokouksissaan, ja tietenkin valtuustokautemme loppuun saakka. Valtuustoseminaari loppui hytemerkkeihin eli virkistyksen ja viihtyvyyden pariin: Tuusulanjärven ja urheilukeskuksen ympäristöjen kehittäminen edistyy ja näkyy, mikä tuo kuntalaisille tärkeää henkireikää korona-ajassa jaksamiseen, Lepojärvi tiivistää seminaarin tuloksia.

− Meillä on yhteinen näkemys siitä, että elämme haasteellisia aikoja. Toisaalta on olemassa laaja ymmärrys siitä, että epäselvistä näkymistä huolimatta on jatkettava vahvaa työtä kunnan elinvoiman vahvistamiseksi, jotta pärjäämme tulevaisuudessa: palveluverkko- sekä infrainvestointien on tärkeä jatkua myös epävarmuuksien keskellä, pormestari Arto Lindberg sanoo seminaarin päätteeksi. 

 

Lisätiedot:

Valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi, kati.lepojarvi@luottamus.tuusula.fi

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin