Ehdota vuoden 2020 hyvinvoinnin edistäjää

12.11.2020

Tuusula etsii vuoden 2020 tuusulalaista hyvinvoinnin edistäjää. Huomionosoituksella kunta haluaa nostaa esiin hyvinvoinnin edistämistyön moninaisuutta ja jokaisen mahdollisuutta toimia hyvinvointia edistävästi omassa vaikutuspiirissään. Ehdotuksia nimityksen saajasta perusteluineen voi tehdä 6.12. saakka.

Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on yksi kunnan päätehtävistä, mutta kunta ei ole tehtävässä yksin. Meistä jokaisella on mahdollisuus toimia omaa ja muiden hyvinvointia edistävästi omassa arjessamme.

– Tuusulalaisten hyvinvointi syntyy yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan yhteistyönä, pohtii Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Aarno Järvinen.

Valittava hyvinvoinnin edistäjä on

  • tuusulalainen tai Tuusulassa vaikuttava toimija
  • yksityishenkilö, yhdistys, yhteisö, ryhmä tai yritys
  • pyyteettömällä toiminnalla tai teolla edistänyt tuusulalaisten, pienemmän tai suuremman joukon, hyvinvointia. Kyseessä voi olla kertaluonteinen teko tai jatkuva toiminta.
  • toimija, joka on korona-aikana toiminnallaan auttanut ja turvannut muiden hyvinvointia tai pystynyt muuttamaan tai kehittämään omaan toimintaansa vallitsevaan tilanteeseen soveltuvaksi.

Valinnalla halutaan tänäkin vuonna kiinnittää huomiota hyvinvoinnin edistämistyön moninaisuuteen ja jokaisen mahdollisuuteen toimia hyvinvointia edistävästi omassa vaikutuspiirissään.

– Jos tiedät tuusulalaisen tai Tuusulassa vaikuttavan yksityishenkilön, yhdistyksen, yhteisön, ryhmän tai yrityksen, joka toiminnallaan tai teollaan edistää pienemmän tai suuremman joukon hyvinvointia, kannattaa toimijaa ehdottaa palkinnonsaajaksi, toteaa Aarno Järvinen. Tänä vuonna hyvinvoinnin edistäjän valinnassa painotamme myös niitä toimijoita, jotka ovat korona-aikana toiminnallaan auttaneet ja turvanneet muiden hyvinvointia tai pystyneet muuttamaan tai kehittämään omaan toimintaansa vallitsevaan tilanteeseen soveltuvaksi, Järvinen jatkaa.

Tunnustus jaetaan toista kertaa vuonna 2019 palkittuja oli kolme

Tunnustus jaetaan nyt toista kertaa. Ensimmäinen vuoden hyvinvoinnin edistäjä palkittiin vuoden 2019 aikana tehdystä hyvinvointiteosta ja silloin huomionosoituksen saivat Arto Hanelius, Rusutjärvi Seura ja Liikuntaseura Syke. Tunnustukset jaettiin pyyteettömästä ja innovatiivisesta hyvinvoinnin edistämistyöstä. Avainasemassa olivat tuusulalaiset ja heidän kokemuksensa.

Ehdotuksia voi tehdä 6.12. saakka, valinta tehdään 18.12.

Ehdotuksia nimityksen saajasta perusteluineen voi tehdä 6.12. asti osoitteessa www.tuusula.fi/hyvinvoinninedistaja.

Oman ehdotuksensa voi toimittaa myös postitse osoitteeseen Tuusulan kunta, PL 60, 04300 Tuusula, merkitsemällä kuoreen ”vuoden tuusulalainen hyvinvoinnin edistäjä”. Ehdotuksensa voi myös jättää suljetussa kirjekuoressa TuusInfoon tai kirjastoihin. Ehdotusta tehdessä tulee mainita ehdotettavan nimi, yhteystiedot ja nimityksen perustelut sekä ehdotuksen tekijän nimi ja yhteystiedot.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta valitsee vuoden tuusulalaisen hyvinvoinnin edistäjän ehdotusten joukosta kokouksessaan 18.12. Vuoden hyvinvoinnin edistäjä tai edistäjät palkitaan tammikuussa 2021 järjestettävässä tilaisuudessa.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi
osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Takaisin