Anttilan tilakeskuksen rantaan rakennetaan piknik-alue

13.11.2020 klo 12.40

Anttilan tilakeskuksen rantaan, Tuusulanjärven maisemiin rakennetaan kaikille avoin piknik-alue. Alueelle tulee piknik-pöytiä, kaksi grilliä, puuvaja ja roskis, joka on verhoiltu Tuusulan historiakuvilla. Tuusulan kunta kilpailutti piknik-alueen rakentamisen. Rakentamisurakkaan saatiin yhteensä kolme tarjousta, joista voittajaksi valikoitui Cleefo Oy. Piknik-paikkaa ruvetaan rakentamaan nyt marraskuussa ja se on tarkoitus avata käyttäjille keväällä 2021.

Piknik-alueen rakentaminen liittyy Anttilan tilakeskuksen alueen laajempaan kehittämiseen. Tilakeskuksen aluetta on kehitetty kansainvälisen Europan 15 -arkkitehtuurikilpailun avulla. Nyt ollaan edetty voittajien ideoiden pohjalta kohti asemakaavaluonnosta ja rannan virkistyskäytön tarkempaa suunnittelua ja toteutusta. Alueen kehittäminen tapahtuu yhteistyössä kilpailun voittajaryhmien, Tuusulan kunnan, yritysten, asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Piknik-pöydät ovat osa suunnittelukilpailun satoa.

– Olemme suunnitelleen keväälle 2021 kaikille kuntalaisille avoimia espanjalaistyyppisiä puutarhajuhlia, jotka olisivat samalla piknik-alueen avajaiset. Teemamaa on valikoitunut sillä perusteella, että Europan 15 -arkkitehtuurikilpailussa piknik-alueen suunnitelleet henkilöt ovat espanjalaisia. Piknik-alue sisältyi toiselle sijalle tulleeseen työhön. Otamme puutarhajuhlien suunnittelussa ja valmistelussa tietenkin huomioon korona-ajan rajoitukset. Toivomme, että tilanne on keväällä sellainen, että avajaiset päästään järjestämään, toteaa kaavasuunnittelija ja Tuusulanjärven hankkeen parissa työskentelevä Terhi Wermundsen.

Kuva 1: Anttilan tilakeskuksen rannan virkistyskäytön suunnitelmasta otettu havainnekuva piknik-paikasta.

Kuva 2. Piknik-paikan rakennus on aluillaan.


Lisätiedot:

Kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen, 040 314 3065, terhi.wermundsen@tuusula.fi


Takaisin