Kunnanhallituksen päätöksiä 30.11.2020

30.11.2020 klo 21.40

§ 485 Palveluverkkosuunnitelman päivittäminen

Jussi Salonen esitti seuraavia muutoksia, jotka kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti:

  • Sivu 25 toiseksi viimeisen kappaleen loppuun lisätään kaksi sanaa…. ja koulujen…. Päiväkotien JA KOULUJEN tila-ja rakennesuunnittelussa huomioidaan myös mahdollisuus varhaiskasvatuksen ja vanhusten asumispalvelujen yhdistämisestä tulevaisuudessa.
  • Sivu 28 toisen kappaleen loppuun lause: Koulujen tila-ja rakennesuunnittelussa huomioidaan myös mahdollisuus koulujen ja vanhusten asumispalvelujen sijoittamiseen lähialueelle tulevaisuudessa.
  • Sivu 30 loppuun lisäys: Koulujen kunnon ylläpitämiseksi kiinteistöjen vuotuiset ylläpitokorjaukset tehdään vuosittain. Sivu 31 laatikossa toiseen kohtaan lisätään MAHDOLLISESTI-sana ”Tuomalan koulu” eteen.

Pekka Heikkinen esitti Pentti Mattilan kannattamana muutosta sivulle 42, ensimmäisen kappaleen loppuun: Tuusulassa on tällä hetkellä noin 1000 yli 80-vuotiasta asukasta ja heidän määränsä kasvaa väestöennusteen mukaan vuoteen 2043 mennessä yli neljään tuhanteen eli nelinkertaistuu. Ikäväestön määrän kasvua on ennakoitava kaavoituksessa ja palvelujen suunnittelussa, jotta heille voidaan turvata asianmukaiset asunnot ja palvelut. Kunnanhallitus hyväksyi muutoksen yksimielisesti.

Pasi Huuhtanen teki muutosesityksen: Nahkela ja Tuomala jatkavat omina yksikköinä. Oppilasrajaa 60 ei aseteta. Esitys raukesi kannattamattomana.

Tuija Reinikainen esitti Pentti Mattilan kannattamana, että lisäksi-sanalla alkavan kappaleen tilalle: "Linjamäki, Nahkela ja Tuomala jatkavat omina yksikköinä. Oppilasrajaa 60 ei aseteta…” Kunnanhallitus päätti äänin 9-4 muutetun pohjaesityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti muutetun esityksen mukaisesti

  • hyväksyä osaltaan esityslistan liitteenä olevan palveluverkkosuunnitelman
  • ehdottaa valtuustolle, että valtuusto hyväksyy liitteenä olevan palveluverkkosuunnitelman päivityksen vuosille 2019-2026 ja päättää yhdistää Linjamäen koulun Kellokosken kouluun 1.8.2021 alkaen.

 

§ 486 Kasvun ja talouden hallintaohjelma 2021–2030

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Tuusulan kunnan Kasvun ja talouden hallintaohjelman linjauksineen ja toimenpiteineen vuosille 2021–2030.

 

§ 487 Talousarvio 2021, Tuusulan kunta

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä muutetun ehdotuksen vuoden 2021 talousarvioksi sekä vuosien 2021–2025 taloussuunnitelmaksi.

 

§ 488 Edunvalvontasuunnitelma

Kunnanhallitus päätti

  • hyväksyä esityslistan liitteenä olevat päivitetyt edunvalvontakortit
  • ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä tiedoksi päivitetyt edunvalvontakortit.

 

§ 489 Kaavoitussuunnitelma 2021–2025

Pormestari muutti pohjaesitystä siten, että: Kärkihankkeisiin lisätään Kellokosken keskustakolmion kaavamuutos.

Jussi Salonen esitti, että seuraavia kohtia ei poisteta: Rantatie II-IV, Taistelukoulu ja Hiivoonlahti. Kunnanhallitus hyväksyi muutosesityksen yksimielisesti.

Jussi Salonen esitti lisäystä kaavoitusohjelmaan: kylien täydennysrakentamisen ja elinvoimaisuuden mahdollistamiseksi (valtuustokauden tavoite 22) aloitamme tuusulalaisen kylän (Ruotsinkylä, Rusutjärvi, Tuomala tai Nahkela) asemakaavoituksen. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan muutetun kaavoitussuunnitelman vuosille 2021–2025 seuraavin muutoksin:

  1. Kaavoitussuunnitelmaan lisätään II-luokkaan:
    1. Halkivahan alue, Paijalassa (alue täydentää olemassa olevaa kuntarakennetta)
    2. Peurantie 20, Riihikalliossa (alue täydentää olemassa olevaa kuntarakennetta).
  2. Kaavoitussuunnitelmasta poistetaan III-luokan hankkeita, joita ei ehditä aloittaa kaudella 2025:
    1. pilottirakentaminen
    2. Lepola III (2025–>).
  3. Kaavoitussuunnitelmaan tarkennetaan Saksan alueen aluerajausta pienemmäksi ja se nimetään Mattila ja se säilyy kärkihankkeena.
  4. Kaavoitussuunnitelman toteutuksessa painotetaan vuonna 2021 erityisesti seuraavia hankkeita:
    1. Yleiskaava 2040
    2. Hyrylän keskustan yleissuunnitelma
    3. Palvelukeskus
    4. Lahelanpelto III (vain koulu)
    5. Rykmentinportin laajennus
    6. Jokelan paloasema
    7. Kehä IV
    8. Puistokylä
    9. Kehitettävät kiinteistöt II
    10. Koillis-Hyrylän osayleiskaava.

 

§ 490 Asunto-ohjelma 2021–2025

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Tuusulan asunto-ohjelman 2021–2025 esityslistan liitteiden mukaisesti.

 

§ 491 Hyrylän linja-autoaseman siirtäminen

Annika Lappalainen esitti asian palauttamista valmisteluun. Esitys raukesi kannattamattomana.

Pentti Mattilla esitti, että mikäli linja-autoasema siirretään, se siirretään Järvenpääntien varteen. Esitys raukesi kannattamattomana.

Jussi Salonen esitti Pentti Mattilan kannattamana, että aseman siirtämisestä ei päätetä nyt, vaan odotetaan asemakaavaluonnoksista annettua palautetta ja nyt päätetyn hankintakilpailun tuloksia.

Kunnanhallitus päätti äänin 10-2 (tyhjiä 1), esityksen mukaisesti, että Hyrylän linja-autoaseman toiminnot siirretään Rykmentin puistotien varteen korttelin 5730 lounaispuolelle ja tarvittaessa Rykmentintien ja Klaavolantien varsille.

 

§ 492 Hyrylän palvelukeskus, sopimus hankinnasta, HOK-Elanto ja Tuusulan kunta

Kunnanhallitus päätti

  • hyväksyä esityslistan liitteenä olevan Tuusulan kunnan ja HOK-Elannon välisen sopimuksen koskien Hyrylän palvelukeskuksen hankintaa.
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

 

§ 493 Hyrylän palvelukeskus, hankinta-asiakirjojen hyväksyminen

Kunnanhallitus päätti muutetun esityksen mukaisesti

  • hyväksyä esitetyn Hyrylän liike- ja palvelukeskuksen suunnitellun hankintaprosessin ja siihen liittyvät alustavat hankinta-asiakirjat
  • käynnistää hankinnan
  • valtuuttaa kuntakehitysjohtajan tekemään Tuusulan kunnan puolesta hankintaprosessin aikana mahdollisesti tarvittavat ehdokkaiden poissulkemista ja hylkäämistä koskevat päätökset sekä tarvittavat päätökset tarjoajien valinnasta tarjousvaiheisiin 1–2
  • valtuuttaa kuntakehitysjohtajan tekemään tarvittaessa vähäisiä teknisluontoisia korjauksia hankinta-asiakirjoihin
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

 

§ 494 Hyrylän keskustan taideohjelman ohjauksen järjestäminen

Kunnanhallitus päätti, että

  • Hyrylän keskustan taideohjelman ohjaus liitetään Rykmentinpuiston taiteen ohjausryhmään
  • ohjausryhmän nimi on jatkossa Tuusulan taideohjelmien ohjausryhmä
  • Tuusulan taideohjelmien ohjausryhmän jäseninä toimivat nykyiset Rykmentinpuiston taiteen ohjausryhmän jäsenet.

 

§ 495 Tuusulan johtamisjärjestelmän uudistuksen arviointi

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian valmisteluun.

 

§ 496 Tuusulan Jäähalli Oy, osakkeiden ostaminen Tuusulan kunnalle

Asia poistettiin listalta.

 

§ 497 Kuntakonsernin maksuliikenteen hoito ajalla 1.1.2021–31.12.2021

Kunnanhallitus päätti

  • jatkaa Uudenmaan Osuuspankin kanssa tehtyä Tuusulan kuntakonsernin maksuliikenteen hoitosopimusta ja 2 milj. euron tililimiittisopimusta ajalle 1.1.2021–31.12.2021.
  • kilpailuttaa maksuliikennepalvelut kevään 2021 aikana siten, että uusi maksuliikenteen hoitosopimus astuisi voimaan viimeistään vuoden 2022 alusta alkaen.

 

§ 498 Viestinnän, markkinoinnin ja sisällöntuotannon palvelut, liittyminen Sarastia Oy:n tulevaan kilpailutukseen ja sopimukseen

Kunnanhallitus päätti

  • että Tuusulan kunta liittyy Sarastia Oy:n viestinnän, markkinoinnin ja sisällöntuotannon palvelut -kilpailutukseen ja sen tuloksena syntyviin hankintasopimuksiin koko sopimuskaudeksi
  • valtuuttaa talouden ohjauksen palvelualueen talouspäällikön allekirjoittamaan Sarastia Oy:lle toimitettavan sitoumuksen yhteishankintaan liittymisestä koskien viestinnän, markkinoinnin ja sisällöntuotannon palvelut -hankintaa
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

 

§ 499 Veteraanitoimikunta, varajäsenen nimeäminen Aarre Lindforsin tilalle

Kunnanhallitus päätti valita Aarre Lindforsin tilalle veteraanitoimikunnan varajäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Eija Seunan.

 

§ 500 Toimielinten pöytäkirjojen otto-oikeus

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistassa mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

§ 501 Viranhaltijapäätösten otto-oikeus

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistassa mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

§ 502 Ilmoitusasiat

Kunnanhallitus totesi ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuiksi.

 

§ 503 Muut asiat

 

 

Esityslista

Takaisin