Tuusula jatkaa estejuoksija Topi Raitasen tukijana Tokion olympialaisiin

13.12.2020 klo 09.00

Tuusulasta on ponnistanut monia nuoria urheilijoita maailman huipulle lajissaan. Olympialaisiin nimeäminen yksilölajissa on kuitenkin harvinaista. Tokion olympialaisiin Suomen yleisurheilumaajoukkueessa osallistuva tuusulalaislähtöinen yleisurheilija Topi Raitanen saa Tuusulan kunnan tukijakseen kaudelle 2021.

Topi20-1863

- Ei tällaista tilaisuutta kovin usein tule, sanoo Tuusulan pormestari Arto Lindberg.

 - Olympiaedustus muistetaan aina, ja on hienoa nähdä, miten Tuusulassa on onnistuttu tarjoamaan Topin urheilu-uran alussa olosuhteet ja puitteet, joista kehittyä maailman parhaiden joukkoon.

 Urheilijan tukeminen on jatkoa kausien 2019-2020 yhteistyölle, joka päättyi Tuusulan Asuntomessuihin elokuussa 2020.

- Halusimme tukea Topin matkaa olympialaisiin, ja koska ne siirtyivät vuodella, on luonnollista, että tukemme jatkuu, Lindberg toteaa

Olympialaisissa päälajissaan 3000 metrin estejuoksussa kilpaileva 24-vuotias Raitanen on poikkeuksellisena koronavuonna harjoitellut kotimaassa. Lapsuudenkodissa Tuusulassakin, 20 vuoden takaisella asuntomessualueella, on vietetty aikaa enemmän.

- Tuusula on minulle rakas kotipaikkakunta. Mahtavaa, että Tuusula jatkaa tukemistani asuntomessuvuoden jälkeenkin.

Tuusulan vuoden 2000 asuntomessualueella lapsuutensa viettänyt Topi toimi vuoden 2020 asuntomessujen kasvoina Tuusulassa esiintyen Rykmentinpuiston asuntomessualuetta ja Tuusulaa esittelevillä videoilla. Nyt kunta haluaa Topin kanssa tuoda esille asumista Tuusulassa liikuntamahdollisuuksien kautta.

- Kun itselläni on Tuusulassa hyvät kokemukset asumisen ja liikunnan mahdollisuuksista, kerron niistä mielelläni, sanoo Topi Raitanen.

 

Lisätiedot:

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg(at)tuusula.fi, 040 314 3101

 

Videot 2019-2020:
Topi Raitasen parhaat lapsuuden muistot ovat vuoden 2000 asuntomessualueelta https://youtu.be/REk7Erw4cA0

Yleisurheilija Topi Raitanen ihastui Rykmentinpuiston monipuolisuuteen https://youtu.be/BC-o010MEEk

Takaisin