Vaunukankaan laavun avajaiset täyttyivät lasten ilosta

31.05.2021 klo 12.35

Yksi kuluvan vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin toteutuksista on edennyt avajaisiin asti, nimittäin Vaunukankaalle nousseen laavun. Kevään aikana Vaunukankaan lammen rantaan talkoovoimin noussut laavu on nyt asukkaiden vapaassa käytössä virallisten avajaisten toteuduttua 28.5. läheisen Vaunukankaan päiväkodin esiopetusryhmäkanssa.  

Avajaistunnelma oli täynnä lasten iloa 

Talkoovoimin rakennetun Vaunukankaan laavun perjantaina 28.5. vietetyissä avajaisissa virallisina paikan avaajina toimivat läheisen Vaunukankaan päiväkodin Mintut-ryhmän lapset. Lisäksi avajaisiin osallistuivat laavun rakentamiseen osallistuneet Tuusulan Omakotiyhdistyksen edustajat.  
 
Avajaisohjelmaan kuului Mintut-ryhmän laulu- ja soittoesitys, makkaranpaistoa laavun nuotiopaikalla ja seikkailua laavun läheisessä metsässä loppukeväiseen luontoon tutustuenAvajaistunnelma oli täynnä lasten iloa ja seikkailumieltä. Laavun avajaiset olivat odotettu retkipäivän huipentuma lapsiryhmälle.  

– Päiväkoti käyttää lammen ympäristöä ahkerasti usean ryhmän voimin. Viime viikolla yksi ryhmä vietti lammella koko päivän ja nukkuipa muutama lapsi päiväunetkin laavulla, kertoo esiopetusryhmän opettaja Kaisa Suomalainen.   

Laavu asukkaiden vapaassa käytössä 

Vaunukankaan laavu on nyt asukkaiden ja lähimatkailijoiden vapaassa käytössä, ja mukava tämän kesän uusi lähiretkeilykohde, jossa on helppo piipahtaa koko perheen voimin. Laavulle vievä reitti soveltuu myös perheen pienimmille ja kulku on mahdollista myös lastenrattaiden voimin.   

Laavun yhteydestä löytyy myös puuvaja, jossa säilytetään nuotiopaikkaa varten puita. Makkaranpaistoon ei tarvitse näin ollen ottaa omia puita mukaan, vain omat eväät riittävät. Retkieväiden nauttimisen jälkeen tulee huolehtia, että laavu ja sen ympäristö jäävät siistiksi 

Mukavia retkihetkiä Vaunukankaan uudella laavulla! 
 
Lisätiedot:  
Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi   
  
 Vaunukankaan laavu
Kuva: Vaunukankaan laavu kutsuu retkeilijät tauon pitoon. 

Takaisin