Sosiaali- ja terveysalan järjestöille myönnetyin avustuksin ehkäistään syrjäytymistä ja lisätään yhteisöllisyyttä

01.06.2021 klo 09.40

Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on myöntänyt 25.5.2021 kokouksessaan vuoden 2021 toiminta-avustukset sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Avustuksiin on varattu kuluvalle vuodelle määrärahaa 10 000 euroa. 

Toiminta-avustusten myöntämisen perusteet 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan avustussäännön mukaan avustuksia myönnetään ensisijaisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen kiinteästi liittyvään  

  • toiminnan kehittämiseen, uusien ideoiden ja toimintamuotojen mahdollistamiseen, 
  • lautakunnan vuosittain nimeämiä asiakasryhmiä tukevaan vapaaehtoistyöhön, 

  • väestöä laajasti koskevaan valistus- ja tukitoimintaan sekä 

  • muuhun ennaltaehkäisevään toimintaan.  

Myönnettävin avustuksin ei ylläpidetä palvelutuotantoa, eikä avustusta myönnetä virkistystoimintaan tai yhdistysten investointeihin. Avustusta ei myöskään myönnetä, mikäli hakija on saanut hankeavustusta tai muuta rahoitusta kunnanhallitukselta, lautakunnalta tai muulta kunnalliselta toimijalta samaan kohteeseen.  

Strategia ja hyvinvointisuunnitelma ohjaavat avustusten kohdentamista 

Avustusten kohdentamisen teemoista päätetään vuosittain. Teemat nousevat kunnan strategiasta sekä hyvinvointisuunnitelmasta. Määrärahan kohdentaminen vuosittain eri toimijoille tukee myös järjestöjen omien toimintojen kehittämistyötä.   

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti 2.3.2021 kokouksessaan, että järjestöavustukset kohdennetaan vuonna 2021 syrjäytymisen ehkäisyyn, syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten osallisuuden edistämiseen, yhteisöllisyyteen ja eri-ikäisten kohtaamiseen, tuusulalaisten toimintakyvyn tukemiseen sekä heikommassa asemassa olevien hyvinvoinnin edistämiseen.  

18 paikalliselle toimijalle toiminta-avustusta vuodelle 2021  

Määräaikaan mennessä saapui 17 järjestön ja/tai yhdistyksen avustushakemusta. Lisäksi yhtä hakemusta pyydettiin täydentämään määräajan jälkeen. Näin ollen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan käsittelyssä oli 25.5.2021 kokouksessa 18 avustushakemusta.  

Avustuksiin on varattu vuodelle 2021 määrärahaa 10 000 euroa. Kaikkiaan avustusta haettiin yhteensä 29 100 euron edestä.  

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti 25.5.2021 kokouksessaan myöntää yhteenvedon esitys-sarakkeessa mainitut määrärahat mainituille hakijoille.  

Lisätiedot:  
Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040314 3052,heidi.hagman@tuusula.fi  
Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040314 3035,marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi    

Takaisin