Tule mukaan kehittämään ikääntyneiden yhteisöllistä asumista Tuusulaan

30.06.2021

Tuusulan kunnassa on käynnistynyt ikääntyneiden yhteisöllisen asumisen kehittämishanke. Hanke on saanut rahoituksen ympäristöministeriön ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmasta ajalle 1.6.2021-30.11.2022.

Etsimme mukaan rakennusalan toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita ikäihmisten yhteisöllisen asumisen kehittämisestä.

Hankkeessa Tuusulan kunnan yhteistyökumppanina toimii Miina Sillanpään Säätiö. Säätiö tuo hankkeeseen ikääntyneiden asumiseen ja vanhuspalveluihin liittyvää asiantuntemusta ja tarjoaa asiakastarpeista lähtevää kehittämisosaamista ja tukea hankkeen yhteistyökumppaneille omien ideoiden kehittämiseen.

Hankkeen toiminta perustuu yhteiskehittämiseen, jossa yhteisöllisen asumisen ratkaisuja ideoidaan yhteistyössä ikäihmisten kanssa. Järjestämme syksyn aikana kolme saman sisältöistä työpajaa Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella

  • Etelä-Tuusula, ke 6.10.2021 klo 15 Rykmentinpuiston ruokala (Rykmentintie, Hyrylä)
  • Kellokoski, ti 12.10.2021 klo 16 Kellokosken koulukeskus, ruokala (Koulutie 7, Kellokoski)
  • Jokela, to 28.10.2021 klo 15 Jokelan koulukeskus, ruokala (Jyväkuja 13, Jokela)

Kutsumme myös sinut mukaan näihin työpajoihin keskustelemaan ikääntyneiden yhteisöllisestä asumisesta. Merkitse siis ajankohdat jo kalenteriisi! Työpajojen toteutuspaikat ja tarkempi ohjelma varmistuvat myöhemmin.

Asukasraati tuomaan ikäihmisten näkökulmaa

Rakennusalan yrityksille hanke tarjoaa mahdollisuuden ikäihmisten yhteisöllisen asumisen konseptin kehittämiseen. Oman konseptin suunnittelun tueksi on mahdollista perustaa asukasraati, joka tuo mukaan kehittämiseen ikääntyneen asukkaan toiveita ja näkemyksiä.

Kokoamme hankkeen ympärille myös verkoston, jossa on potentiaalisia asukkaita ja yhteisöllisen toiminnan toteuttajia sekä asumisen ammattilaisia. Hankkeen ohjausryhmässä on edustajia mm. Keusotesta, ARAsta, YM:stä sekä Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksiköstä.

Näkyvyyttä käynnistyville hankkeille

Haluamme herättää keskustelua ikääntyneiden asumisesta sekä tuusulalaisten ikäihmisten että heidän omaistensa ja läheistensä kanssa. Haastamme mukaan kehittämiseen myös kolmannen sektorin toimijoita ja kunnan eri yksiköitä. Hankkeessa kehitettyjen uusien asumisen ratkaisujen ja konseptien näkyvyyttä edistetään sekä paikallisesti että alueellisesti.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan hankkeeseen. Toivomme, että sinulla on mahdollisuus aktiivisesti toimia hankkeessa - osallistuminen ei sido yritystäsi mihinkään.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: hankekehityspäällikkö Riikka Uusikulku, p. 040 314 3040, riikka.uusikulku@tuusula.fi

Takaisin