Syötävä Tuusula tutuksi – hedelmäpuiden ja marjapensaiden sato kypsymässä asukkaiden iloksi

05.08.2021

Tiesitkö, että Tuusulassa on eri puolilla kuntaa sijaitsevissa puistoissa hedelmäpuita ja marjapensaita yhteiseen hyötykäyttöön? Tänä kesänä on viljelty myös herneitä Anttilanrannan ja Lahelantien pelloille, ja viime kesän asuntomessualueen Puustellinmetsän puiston yrttitarhan sato on ollut asukkaiden vapaasti hyödynnettävissä koko kesän ajan.  

Hedelmäpuut ja marjapensaat tuottavat satoa loppukesällä  

Hedelmäpuut ja marjapensaat ovat tuttu näky Tuusulan puistoissa ja niiden sato on kypsymässä nautittavaksi. Satoa löytyy niin virkistyskäyttöön tarkoitetuista puistoista kuin lasten leikkipuistoistakin.  
 
Yhteiseen hyötykäyttöön soveltuvia hedelmäpuita ja marjapensaita lisätään aina mahdollisuuksien mukaan asukkaiden iloksi, erityisesti uusiin rakennettaviin tai peruskorjattaviin puistoihin. Uusimmat istutukset on tehty Tuusula-viikolla avattuun Lilly Kajanus-Blennerin puistoon Jokelan Peltokaareen ja parasta aikaa perusparannustöiden alla oleva Hyökkälän puisto saa myös pian uudet istutuksensa.  
 
Osallistuvan budjetoinnin kuluvan ja edeltävien vuosien asukkaiden ehdotukset hedelmäpuiden ja marjapensaiden lisäämisestä ovat edistäneet monipuolista alueiden viihtyisyyttä ja yhteiskäyttömahdollisuuksia. Tänä kesänä Tuusulassa on toiminut myös vapaaehtoisia puistokummeja, jotka ovat tehneet arvokasta työtä kaikille yhteisten alueiden hyväksi.  

Puustellinmetsän puiston yrttitarhan sato poimittavissa 

Viime kesän 2020 Tuusulan asuntomessualueen Puustellinmetsän puisto tarjoaa asukkaille lähiviljelymahdollisuuksia vuokrattavien viljelypalstojen ja -laatikoiden muodossa.  
 
Puistossa on myös yhteiskäyttöön toteutettu yrttitarha, jonka sato on kaikkien kuntalaisten poimittavissa. Yrttitarha sijaitsee palstojen välissä puiston itäisessä osassa.

Katso tarkemmat sijainnit: 

Lisätiedot:  
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen. p. 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi 

Takaisin