Valokeilassa 21.8. Kellokosken Prinsessa ja ilmiön kuninkaalliset airuet

18.08.2021

Illan pimetessä lauantaina 21.8. järjestetään Kellokoskella Prinsessa-elokuvan ulkoilmanäytös. Elokuva-piknik on yksi kuluvan vuoden Tuusulan osallistuvan budjetoinnin toteutuksista. Tapahtumapaikka on kuninkaallisen kartanopalatsin – Kellokosken sairaalakartanon – viereinen Prinsessapuisto ja elokuvan alkamisaika hieman klo 21.00 jälkeen. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Elokuvakokemusta pohjustetaan Prinsessa-ilmiön muisteluhetkellä kello 20. Esikeskustelijoina ovat elokuvan ohjaaja Arto Halonen sekä sairaalayhteisön puolesta tuotantoa tukenut Aulis Koivusara. Mukana on myös Prinsessa-kirjan kirjoittanut Ilkka Raitasuo, airuista ainut, jolla oli virallinen asema Prinsessan hovissa. Muistoja, anekdootteja ja tarinoita Prinsessa-ilmiön ja -elokuvan tiimoilta. Prinsessan omaäänisiä kuplettilauluja. Tervetuloa mukaan muistelemaan ja keskustelemaan!

Kellokosken sairaalamuseo ja sairaalakappeli ovat tapahtumapäivänä avoinna kello 17–21. Sairaalamuseossa on esillä Prinsessa-kokoelman aarteita ja harvinaisuuksia. Sairaalamuseorakennus toimi elokuvaproduktion tukikohtana Kellokoskella tehdyn kuvausrupeaman ajan. Kauniissa sairaalakappelissa kuvattiin Pirkka-Pekka Peteliuksen tähdittämä Prinsessa-elokuvan lobotomiakohtaus. Miksi juuri kappelissa, kysytään muisteluhetkessä kello 20.00. Yleisöllä on mahdollisuus käydä myös kappelin alaisessa sairaalan vanhassa ruumiskellarissa.

Elokuva-piknik on yksi tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista Kellokoskella, joka eteni toteutukseen 317 äänellä. Asukkaat pääsivät myös valitsemaan näytettävän elokuvan. Tuusula-viikolla heinäkuussa järjestetyn äänestyksen voitti Prinsessa-elokuva. Nyt toteutuvaan piknik-henkiseen tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan viltti tai muu istuma-alusta. Esitys on tekniikaltaan elokuvateatteritasoa: tehokas elokuvaprojektori ja suuri valkokangas. Näytöksen toteuttaa Tuusulan kunta yhdessä Pop Up Kino Helsingin kanssa.

Tapahtumassa noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Keusoten terveysturvallisuusohjeita. Elokuva-piknikille osallistuvien henkilöiden ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Ulkotapahtumissa on voimassa 1–2 metrin turvavälisuositus. Osallistujia koskee vahva maskisuositus. Sairaalamuseon ja -kappelin yhtäaikaista kävijämäärää rajoitetaan, niissä on maskipakko ja käsidesiä tarjolla. Tehdään hieno ja yhteisvastuullinen tilaisuus: huolehditaan toisistamme, hygieniasta ja suojautumisesta!


Prinsessa-elokuvassa Anna Lappalaista esittää näyttelijä Katja Kukkola

Vuonna 2009 valmistuneessa Prinsessa-elokuvassa Anna Lappalaista esittää näyttelijä Katja Kukkola. Kuva Art Films Production/Terhi Kokkonen

 

 

Takaisin