Tuusulan uudet apulaispormestarit astuvat lautakuntien johtoon

25.08.2021 klo 12.25

Tuusulan kunnanvaltuusto valitsi 16.8.2021 kunnan uudeksi pormestariksi vuosiksi 2021–2025 Kalle Ikkelän (kok.). Samassa kokouksessa tehtiin muitakin keskeisiä luottamushenkilövalintoja: valtuusto valitsi muun muassa ensimmäiseksi apulaispormestariksi Tuija Reinikaisen (tupu) ja toiseksi apulaispormestariksi Jari Immosen (ps.). Apulaispormestarit aloittavat näinä päivinä tehtävänsä kunnan keskeisten lautakuntien johdossa.

Ensimmäinen apulaispormestari Tuija Reinikainen toimii kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Reinikainen tuo tehtävään parinkymmenen vuoden kokemuksen kuntapolitiikasta ja kiinnostusta erityisesti elinikäiseen oppimiseen ja kulttuuriin.

– Olin mukana käynnistämässä muun muassa Pro Tuusulanjärvi -kansalaisliikettä, Anttila on meidän -liikettä ja Tuusulan puolesta -verkostoa. Asukkaiden mahdollisuus vaikuttaa asioihin on ollut aina lähellä sydäntäni. Olen myös hyvä esimerkki elinikäisestä oppijasta ja pitkäaikaisena tuusulalaisena alueen kulttuuri on erityisen lähellä sydäntäni. Koenkin kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtajuuden mielekkäänä tehtävänä ja oikeana kunnia-asiana, Tuija Reinikainen kertoo.

Toinen apulaispormestari Jari Immonen aloittaa kuntakehityslautakunnan puheenjohtajana. Immonen on ensimmäisen kauden valtuutettu, mutta hänellä on jo runsaasti kokemusta poliittisesta järjestötoiminnasta.

– Toimin tällä hetkellä Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtajana, Tuusulan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja puoluehallituksessa. Toivon tältä valtuustokaudelta erityisesti hyvää yhteistyötä eri ryhmien välillä. Haluan, että esimerkiksi kuntakehityslautakunnassa viemme asioita eteenpäin tiiminä. Tuusulan elinvoiman kasvattaminen on minulle tärkeä asia, ja esimerkiksi monimuotoinen asuminen. Näen, että Tuusulan on hyvä jatkossakin erottautua rauhallista ja luonnonläheistä asumista tarjoavilla vaihtoehdoillaan, Jari Immonen sanoo.

Poliittiset ryhmät ovat sopineet, että apulaispormestarit ovat tehtävissään vuodet 2021–2023, jonka jälkeen keskeisiin luottamushenkilöpaikkoihin tulee muutoksia. Muutokset eivät koske pormestarin tehtävää.

Lisätiedot:

Apulaispormestari Tuija Reinikainen, tuija.reinikainen@tuusula.fi, 040 314 3102

Apulaispormestari Jari Immonen, jari.immonen@tuusula.fi, 040 314 3103

Takaisin