Tietoa Keusoten koronarokotuskiertueesta ja 12 vuotta täyttäneiden 6. luokan oppilaiden rokotusmahdollisuuksista

26.08.2021 klo 07.45

Keusoten mobiilirokotusyksikkö järjestää koronarokotuskiertueen alueen toisen asteen oppilaitoksissa ja suurimmissa yläkouluissa. Oppilaat ja opiskelijat voivat kiertueen aikana ottaa koronarokotuksen ilman erillistä ajanvarausta koulupäivän aikana. Lisäksi koronarokotuksia tarjotaan kiertueen aikana 6. luokkien 12 vuotta täyttäneille oppilaille suurimmissa ylä- ja yhtenäiskouluissa, Tuusulassa nämä ovat Riihikallion, Hyökkälän ja Kellokosken yhtenäiskoulut.

19.8. käynnistyneen rokotuskiertueen avulla Keusote haluaa parantaa nuorten rokotuskattavuutta ja mahdollisuuksia koronarokotteen ottamiseen matalla kynnyksellä. Kiertue on jo käynyt Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteessä 20.8. ja jatkanut kuluvalla viikolla 25.–26.8. muihin Tuusulan lukion toimipisteisiin. Rokotekiertueen alustavat ajat Tuusulan ylä- ja yhtenäiskouluihin ajoittuvat elokuun loppuun ja syyskuun alkuun. Koulu tai oppilaitos vahvistaa tarkan rokotuspäivän oppilaille ja vanhemmille.

Rokotuskiertueella voi saada myös tehosteannoksen, jos 1. annoksen saamisesta on kulunut vähintään 8 viikkoa. Kiertue uusitaan lokakuussa siten, että toimipisteet, joissa ensimmäinen kierros on järjestetty viikolla 33, tapahtuu uusintakierros viikolla 41 ja toimipisteissä, joissa ensimmäinen kierros on tapahtunut viikolla 34 tai 35, kierretään uudestaan syysloman jälkeen viikolla 43. Viikolla 34 ensimmäisen rokotteen saaneet voivat halutessaan varata tehosterokotteen heti 8 viikon päähän (syysloman aikana) myös tavalliseen tapaan Keusoten rokotuspisteisiin, puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16. (Takaisinsoittopalvelu).

Tarkemman kiertueaikataulun löydät Keusoten sivuilta: keusote.fi/koronarokotuskiertue.  

Koronarokotus 12–15-vuotiaille

Kaikilla 12 vuotta täyttäneillä lapsilla ja nuorilla on ollut 10.8.2021 lähtien mahdollisuus varata aika koronarokotukseen Keusoten rokotuspisteille. Tämän vaihtoehdon lisäksi Keusoten koronarokotuskiertue tarjoaa mahdollisuuden rokotukseen koulupäivän aikana suurimmissa ylä- ja yhtenäiskouluissa. Jos rokotuskiertueeseen kuuluvalla koululla opiskelee myös alakoulun oppilaita, niin sen koulun 6. luokkien 12 vuotta täyttäneillä oppilailla on mahdollisuus saada koronarokotus tuon päivän aikana koululla. Näitä kouluja Tuusulassa ovat Riihikallio, Hyökkälä ja Kellokoski.

Muiden koulujen 6. luokkien 12 vuotta täyttäneiden oppilaiden on mahdollista hakeutua koronarokotukseen seuraavin väylin, ja toki nämä muutkin väylät ovat mahdollisia myös rokotuskiertueeseen kuuluvien koulujen oppilaillekin:

  • Ajanvaraus Keusoten rokotuspisteisiin p. 019 226 066, ma-pe 8-16. (Takaisinsoittopalvelu).
  • Walk in -tilaisuudet, ilman ajanvarausta tapahtuvat rokotustilaisuudet rokotuspisteillä, mahdollisuutta laajennetaan tällä viikolla kaikille Keusoten rokotuspisteille. Lue lisää: Ajanvaraukseton koronarokotus laajenee lähiviikkojen aikana

12–15-vuotiaille tarvittaessa vanhempien suostumuslomake

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, mikäli terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Vanhempien toivotaan keskustelevan nuoren kanssa rokotuksen ottamisesta etukäteen kotona. Rokotusten sujuvoittamiseksi Keusote toivoo erityisesti 12–14-vuotiaiden kohdalla, että molempien huoltajien allekirjoittama suostumuslomake on mukana rokotustilanteessa. Rokote on mahdollista saada myös ilman suostumuslomaketta. Suostumuslomakkeita on myös tilattu alueen kouluihin, ja koulut ilmoittavat, kun lomakkeita on saatavilla. Lomakkeita on jaossa myös Keusoten alueen terveysasemilla ja rokotuspisteissä viikosta 34 alkaen. 


Lisätiedot:
https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronarokotuskiertue

Takaisin