Rykmentinportin yritysalueen kaava sai lainvoiman – tontit myyntiin syyskuussa

02.09.2021 klo 08.40

Tuusulaan on odotettu työpaikka-aluetta, jossa on tilaa suuren mittakaavan yritystoiminnalle.  Keravan ja Vantaan rajalla sijaitseva, Tuusulan kunnan omistama Rykmentinportin alue vastaa kysyntään ja tarjoaa harvinaisen yhdistelmän tilavia tontteja lähellä pääkaupunkiseutua, vartin etäisyydellä lentokentästä ja alle puolen tunnin päässä Vuosaaren satamasta. Yhteydet maailmalle tekevät alueesta erinomaisen kansainväliseen liiketoimintaan. Alueelle on nyt kaavoitettu rakennusoikeutta yhteensä 135 000 kerrosneliömetriä.

Rykmentinportista suuren mittakaavan yrityspuisto

– Kehitämme Rykmentinportista yrityspuistoa, joka sopii erinomaisesti myös suurten työnantajien yritystoiminnalle, Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

Alueelle on kaavoitettu tontteja, joiden rakennusoikeus on 2 500–38 000 kerrosneliömetriä. Ensi vaiheessa Rykmentinportista tulee myyntiin kuusi tonttia.

– Tuusula on erinomainen paikka yrityksen sijoittumiselle pääväylien varteen ja lähelle lentokenttää, pormestari Ikkelä jatkaa.

Rykmentinporttiin rakentamaan 2023

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kunnallistekniikka Tuusulan itäväylän länsipuolisille yritystonteille. Kunnallistekniikan arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 aikana ja tonttien olevan rakentamisvalmiita kesällä 2023.

Kulku länsipuolen tonteille järjestetään ensimmäisessä vaiheessa Hyrylän työpaikka-alueen kautta uutta kunnan rakentamaa Tuotantotietä pitkin. Tie mitoitetaan HCT (high capacity transport) -rekoille, joten tilaa on tarvittaessa suurillekin kuljetuksille. Tulevaisuudessa Rykmentinportin alueelle pääsee suoraan Tuusulan itäväylän kautta, kun alueelle rakennetaan uudet liittymät arviolta vuosina 2024–2025.

Toisessa vaiheessa kunnallistekniikka rakennetaan Tuusulan itäväylän itäpuolelle, jonne on kaavoitettu yhteensä noin 40 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta kolmelle tontille.

 

Lisätietoja

pormestari Kalle Ikkelä, p. 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

yritysasiamies Toni Popovic, p. 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi

kaavasuunnittelija Lauri Kopposela, p. 040 314 3521, lauri.kopposela@tuusula.fi

rykmentinportti.fi

Takaisin