Makita rakentaa toimitilat Tuusulaan uudelle Rykmentinportin alueelle

09.09.2021 klo 10.00

Vantaalla lentokentän läheisyydessä toimiva ammattisähkötyökalujen sekä metsä- ja puutarhakoneiden maahantuoja- ja markkinointiyritys Makita Oy panostaa palveluun ja kasvuun. Makita Oy:n Tuusulan kunnalta hankkima tontti käsittää 64 139 m2 Rykmentinportin yritysalueelta ja rakennusoikeutta tontille on 32 070 kerrosneliömetriä. Yrityksen Tuusulaan vuonna 2024 valmistuvat varasto- ja toimitilat palvelevat yksinomaan Suomen markkina-aluetta.

Makitan Suomen maajohtajalta, Tommi Lindgreniltä kysyttäessä, miksi uudet tilat – on vastaus yksiselitteinen: uusilla tiloilla pystymme turvaamaan korkean palvelumme laadun myös tulevaisuudessa. Paikallisuus on Makitan yrityskulttuurissa tärkeässä roolissa ja myös Suomessa hoidetaan maakohtaisesti kaikki logistiikka sekä myynti- ja markkinointitoimet.

Tuusulaan suunnitteilla olevat tilat palvelevat yrityksen koko Suomen jälleenmyyjäverkostoa. Tiloihin tulee sijoittumaan logistiikan, taloushallinnon, myynnin, tuotehallinnan sekä markkinoinnin lisäksi myös Makitan oma huoltopiste sekä näyttely- ja koulutustilat. Makita Oy työllistää Suomessa tänä päivänä jo yli 70 henkilöä.

Tommi Lindgrenin mukaan Tuusula oli heti alkumetreiltä lähtien uusille toimitiloille erittäin kiinnostava sijoituspaikka.

– Rykmentinportti sijaitsee tämän hetkisistä toimitiloistamme lentokentän läheisyydessä vain 13 minuutin ajomatkan päässä.

– Pääkaupunkiseudulla palvelemme jälleenmyyjiämme myös noutovarastona huolto- ja takuuhuoltotoimintoja unohtamatta ja siten logistinen saavutettavuus suurten liikenneväylien varrella on ehdoton edellytys toiminnallemme, Lindgren summaa päätöstä Tuusulaan siirtymisestä.

Suomessa toimiva Makita Oy on japanilaisen emoyhtiön omistama tytäryhtiö, johon kuuluvat myös Ruotsi, Norja ja Baltian naapurimaat. Makita Oy:n toimitusjohtaja Mr. Seiji Tanizawa vastaa kaikkien maiden operatiivisesta johtamisesta.

– Tuusulan kunta on erittäin tyytyväinen, että Makita Oy valitsi sijoittumispaikaksi Tuusulan Rykmentinportin. Vahva ja kansainvälisesti arvostettu brändi sopii loistavasti kärkiyritykseksi uuden yritysalueemme parhaimmalle paikalle, sanoo Tuusulan elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Keravan ja Vantaan rajalla sijaitseva, Tuusulan uusi yritystoiminnan keskittymä Rykmentinportti tarjoaa harvinaisen yhdistelmän tilavia tontteja lähellä pääkaupunkiseutua, vartin etäisyydellä lentokentästä ja alle puolen tunnin päässä Vuosaaren satamasta. Yhteydet maailmalle tekevät alueesta erinomaisen kansainväliseen liiketoimintaan. Alueelle on nyt kaavoitettu rakennusoikeutta yhteensä 135 000 kerrosneliömetriä. Tilavien tonttien rakennusoikeus on jopa 40 000 kerrosneliömetriä. Ensi vaiheessa kunta myy Rykmentinportista kuusi yritystonttia.

 

Lisätiedot

Suomen maajohtaja Tommi Lindgren, Makita Oy, p. 09 8578 8205, Tommi.Lindgren@makita.fi

Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, Tuusulan kunta, p. 040 314 3019, kristiina.salo@tuusula.fi 

 

Takaisin