Loimolan Voima esiintyy Tuusulassa 27.11.2021 – konsertti yhdistää tyylikkäästi folk-musiikin, itämaisen tanssin ja karjalan kielen

28.10.2021 klo 10.55

Karjalan kielen päivää juhlitaan Loimolan Voiman konsertissa lauantaina 27.11.2021 klo 18 Tuusulassa. Konsertti järjestetään Rykmentinpuiston kinon salissa (Rakennus 48, E-ovi, Rykmentintie, Tuusula).

Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on uuden karjalankielisen musiikin lipunkantaja ja samalla todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa.

Loimolan voima_Sinne tänne 2021_2

Loimolan Voiman muodostavat juuriltaan suistamolaiset veljekset, Tuusulassa asuva Mika ”Miša” Saatsi ja Jyväskylässä asuva Niko ”Miikku” Saatsi.

Lappeenrantalainen itämaisen tanssin esiintyjä ja opettaja Kristiina Vainikka vierailee Tuusulassa Loimolan Voiman mukana. Itämaisessa tanssissa tanssijan keho tulkitsee syvällisesti kuultua musiikkia ja se on ensisijainen arvo Kristiinan esityksissä. Hänelle tärkeää on ilmaista tunteita ja ajatuksia tanssin välityksellä, sekä luoda itämaisesta tanssista tähän päivään ja paikkaan soveltuva tyyli. Karjala-folk ja itämainen tanssi on kesän 2021 esiintymisissä hurmannut ja yllättänyt kuulijoita. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä on mahdollista nähdä vielä Tuusulassa.

Yhtyeen konserteissa musiikki soljuu eteenpäin yhdessä karjalan- ja suomenkielisen tarinoinnin kanssa ainutlaatuisella tavalla. Loimolan Voima osoittaa, ettei karjalankielisen kulttuurin viimeistä sanaa ole Suomessa todellakaan vielä kirjoitettu.

Konsertti on osa Sinne tänne 2021 -kiertuetta, jolla Loimolan Voima juhlistaa vuonna 2020 saamaansa kansanmusiikkilevypalkintoa. 

Liput 10 € Tuusulan verkkokaupasta > (linkki avautuu uuteen ikkunaan).
Konserttiin saapuessa esitetään lippuna sähköpostiin tullut kuitti lippuostosta. HUOM! Konserttiin ei voi ostaa lippuja paikanpäällä.

Konsertin järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

"Kiertue on hionut Loimolan Voimasta timantin. Karjalaiset ovat vihdoin saaneet oman tarinansa kertojan omalla kielellä."
– Pekka Suutari, Karjalan Heimo 9-10/20

Lisätietoja 

Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 0403143436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Tuusulan tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/613070509551d248a48c00e9

Konsertin Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/167601855291938

Mika Saatsin haastattelu Tuusulan Kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla

Loimolan Voiman musiikkiin voi tutustua ennalta Loimolan Voiman nettisivuilla, Spotifyssa ja Youtubessa ja nykykarjalaisuuteen Mišan Uusi Suistamo -podcastissa.

Takaisin