Tuusulan valtuuston seminaari käsitteli taloutta ja strategiaa – edunvalvonnan merkitys korostuu

29.10.2021 klo 14.30

Tuusulan valtuusto kokoontui kaksipäiväiseen valtuustoseminaariin Turkuun 28.10.2021–29.10.2021. Seminaari pidettiin ensimmäistä kertaa koronapandemian alkamisen jälkeen tilaisuutena, jossa kaikki osallistujat olivat paikan päällä seminaaritilassa.

Seminaarissa alettiin käsitellä pormestarin vasta julkaistua talousarvioehdotusta ja syvennyttiin strategian keinoihin. Seminaariin kokoontuneet luottamushenkilöt työstivät myös tulevia eettisiä ohjeita ja valtuuston pelisääntöjä.

Strategiset keinot eli ne keinot, joilla strategian päämäärät toteutetaan, ovat digitalisaation hyödyntäminen, vaikuttaminen ja yhteistyö sekä osaaminen ja kyvykkyydet. Seminaari keskittyi tällä kertaa käsittelemään vaikuttamista ja yhteistyötä.

– Edunvalvonnan merkitys korostuu näinä aikoina. Meidän on pysyttävä valppaina hyvinvointialueen valmistelussa, kuntien valtionosuuksien valmistelussa ja esimerkiksi lainsäädännön muutoksissa, kuten maankäyttö- ja rakennuslain muutoksessa. Olemme mukana myös MAL-sopimuksessa, joka asettaa tavoitteita maankäytölle, asumiselle ja liikenteelle Helsingin seudulla, valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg kertoo.

– Tuusulan kannalta keskeisiä tavoitteita saadaan läpi vain, jos viranhaltijat ja luottamushenkilöt tekevät yhteistyötä, sillä vaikuttamisen foorumeita on useita ja niissä on mukana eri edustajia. Tarvitaan jatkuva yhteys valmistelijoiden ja päätöksentekijöiden välillä. Useissa hankkeissa meidän on myös löydettävä sopivia kumppaneita tavoitteidemme saavuttamiseksi, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

– Tällä hetkellä hyvinvointialueen investointisuunnitelma vuosille 2023–2026 on valmistelussa Keusoten ja kuntien edustajien yhteistyönä. Meidän tavoitteemme on varmistaa muun muassa se, että hyvinvointialueen palvelujen verkko kattaa yhdenvertaisesti kaikkien tuusulalaisten palvelut. Kaikkiin kuntakeskuksiin tarvitaan terveydenhuollon lähivastaanottopisteet, pormestari jatkaa.

Lisätiedot: 

Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101
Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Takaisin