Kuivalihakundista Jokelan uuden työpaikka-alueen ensimmäinen yritys

04.11.2021 klo 12.40

Kun yrityksen liiketoiminta kasvaa nopeaan tahtiin, tarvitaan tilavammat toimitilat. Tuusulassa kuivalihatuotteita valmistavan Kuivalihakundin toimintaa pyörittävän Timo Lahden yritystoiminta on kasvanut seitsemässä vuodessa kotikeittiöstä jo neljänteen tuotantotilaan. Lahden yritys Dried Buddy Oy hankki Jokelan uudelta Vallun työpaikka-alueelta tontin, jolle yritys rakentaa pysyvän kotipesän Tuusulassa.

– Tuotantotilamme kasvavat 1 500 neliöön nykyisestä 350 neliöstä, Timo Lahti sanoo.

Elintarvikealalla toimivan yrityksen tuote on retkeilijöille suunnattu kuivaliha, jota Kuivalihakundi valmistaa ronskilla suomalaisella tyylillä. Korona on näkynyt retkimuonaksi tai naposteltavaksi sopivan kuivatun lihan kysynnässä positiivisesti, kun retkeilyn suosio on kasvanut.

Tuusulassa yritys on toiminut kysynnän kasvettua ulos kotiuunin tuotantokapasiteetin. Tuotantolinjasto sijaitsee nyt Hyrylän työpaikka-alueella. Yritys työllistää 19 henkilöä, joista suuri osa asuu Keski-Uudellamaalla.

– Halusimme pitää kiinni osaavasta porukastamme, ja osin siksi lähdimme etsimään uusia tiloja nimenomaan Tuusulasta. Tuusulan etuna on myös sijainti, joka on logistisesti mahtava. Työmatkapendelöintikin on mukavampaa ruuhkaa vastaan.

Kuivalihakundi_Rough-cut-beef-jerky_uusi_tuotantotila_Jokelaan_02

Kuivalihakundin ”koti” ensimmäisenä Jokelan Valluun

– Vallun yritysalueen vapaat tontit Jokelassa osuivat sopivasti kohdalle. Jokela on liikkumisen kannalta hyvällä sijainnilla, kun juna-asema on 2,5 km päässä, Lahti sanoo.

Jokelan Vallun uudella yritysalueella kunnalla on myynnissä kohtuullisen hintaisia ja kokoisia yritystontteja, joita on kaavoitettu lähes 20 hehtaaria.

– Tontteja on mahdollista yhdistää, joten Vallu on herättänyt kiinnostusta myös isoissa hankkeissa. Alueelle on 17 hehtaarin suunnitteluvaraus helmikuun 2022 loppuun, sanoo kunnan yritysasiamies Toni Popovic.

Kuivalihakundi hankki Vallusta saman tien myös naapuritontin, jotta tuotannon laajentumiselle on tilaa. Yritys haluaa jäädä Jokelaan pysyvästi.

– Olemme sitoutuneet Tuusulaan, Timo Lahti sanoo.

Tuusulan kasvutiimi ja KEUKE auttoivat sijoittumisratkaisussa

Lahti kertoo olevansa tyytyväinen asiointiin Tuusulan kunnan kasvutiimin kanssa. Kunnan elinkeino-, työllisyys-, maankäyttö- ja kaavoitusasiantuntijoista koostuva tiimi auttaa eri kokoisten yritysten sijoittumisessa Tuusulaan.

– Asiat etenivät hyvin. Olemme saaneet paljon tukea ja kun ollut selvitettävää, vastauksia on saanut nopeasti, Lahti summaa yrityksensä kokemuksia.

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus KEUKE puolestaan neuvoi uuden tuotantolaitoksen rahoitusasioissa ja yrityksen kasvustrategian kirkastamisessa.

Jokelaan tehtaanmyymälä, tehdaskierroksia ja tapahtumia

Kuivalihakundin uusien tuotanto- ja toimistotilojen rakentaminen Vallun tontilla on alkanut maanrakennustöillä. Muutaman viikon päästä valetaan perustukset. Vuoden 2022 keväällä rakennuksen tuotanto-osan on tarkoitus valmistua tuotannon testiajoihin. Uusiin tiloihin yritys muuttaa ensi kesän aikana. Tuotannon yhteyteen on tarkoitus avata tehtaanmyymälä ja järjestää paikkakuntalaisille tehdaskierroksia ja pihatapahtumia.

– Haluamme osaltamme luoda lisää eloa ja tapahtumia Jokelaan, Lahti suunnittelee.

– Toivon, että tuusulalaiset ottavat Kuivalihakundin omakseen!

 

Lisätiedot

Timo Lahti, Kuivalihakundi Dried Buddy Oy, 045 127 2310

Toni Popovic, yritysasiamies, Tuusulan kunta, 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi

Takaisin