Aloita uusi vuosi dialogilla – ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Erätauko-ohjaajan koulutukseen

16.12.2021

Tuusula haluaa kehittää tuusulalaisten vuorovaikutustaitoja ja tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa Erätauko-dialogiohjaajan koulutuksia tuusulalaisille. Koulutukset järjestetään 12.1. ja 13.1.2022 etäyhteyksin.

Erätauko on Sitran kehittämä menetelmä, jonka avulla voimme käydä rakentavaa keskustelua hankalistakin aiheista. Dialogimenetelmä sopii niin avoimiin kansalaiskeskusteluihin, yhdistysten tai muiden toimijoiden sisäisiin keskusteluihin kuin vuorovaikutukseen keittiön pöydän ääressä. Erätauko-keskustelua ohjaa koulutettu fasilitaattori. Menetelmä tarjoaa kattavat työkalut keskustelun suunnitteluun, ohjaukseen ja paketointiin.

– Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua, kehittämispäällikkö Heidi Hagman kertoo.

Kunnan tavoitteena on, että koulutettujen asukkaiden ja yhdistystoimijoiden myötä menetelmää päästäisiin jatkossa hyödyntämään esimerkiksi asukasverkostoissa ja yhdistysten toiminnassa.

– Asukkaiden ja yhdistysten keskuudessa dialogilla voidaan lisätä yhteisymmärrystä ennen kuin ryhdytään konkreettisiin toimiin tietyn asian edistämiseksi. Erätauko-koulutukset ovat sinulle asukas- tai yhdistysaktiivi, joka haluat kehittää osaamistasi ja hyödyntää sitä erilaisissa tilanteissa ja verkostoissa, Hagman kannustaa.

Erätauko-koulutus järjestetään kahtena peräkkäisenä iltana 12.1. klo 17–20 ja 13.1. klo 17–20 etäyhteyksin vallitseva koronatilanne huomioiden. Koulutukset muodostavat kokonaisuuden: 12.1. koulutus perehdyttää Erätauko-menetelmän perusteisiin ja 13.1. mennään syvemmälle menetelmän hyödyntämisessä.

Koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 9.1. sähköpostitse osallisuus@tuusula.fi. Päivitys 10.1.2022: Ilmoittautumisaikaa on jatkettu vielä maanantaihin 10.1. asti. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Koulutukset järjestetään yhteistyössä Erätauko-säätiön kanssa osana Hyvin sanottu – Bra sagt -hanketta, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Takaisin