Ostovoiman pitäminen Tuusulassa on yhteinen huoli – Tuusulan kunta järjesti yrittäjäillan Hyrylän keskustan kehittämisestä

17.12.2021 klo 12.30

– Hyrylän keskustan kaupallinen kehittäminen on tärkeää sekä paikallisille yrittäjille että kunnalle, sillä kaupalliset palvelut vaikuttavat merkittävällä tavalla Hyrylän vetovoimaan. Tällä hetkellä, kun palveluita ei ole tarjolla riittävästi, ostovoimaa karkaa muualle. Hyrylän keskustan kehittämisestä sekä liike- ja palvelukeskuksesta toivotaan lääkettä asiaan, sanoo elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

– Nyt Hyrylän kaupallisen keskustan rakenne on vaikeasti hahmotettava. Haluamme rakentaa elävän ja ihmisten näköisen keskustan, jossa voi myös järjestää tapahtumia, Salo jatkaa.

Tuusulan kunta järjesti tiistaina 14.12. Hyrylän kehittämisen illan yrittäjille. Tapaaminen järjestettiin Teams-etäyhteydellä ja se oli avoin kaikille.

Tuusulan kunnan edustajien lisäksi tilaisuudessa oli edustettuna muun muassa HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen. Tuusulan kunta ja HOK-Elanto ovat sopineet liike- ja palvelukeskuksen rakentamisesta Hyrylään. Keskukseen on tulossa Prisma sekä muun muassa tiloja kunnan työntekijöiden ja kuntalaisten käyttöön. Toteuttajaksi hankkeeseen on valittu aiemmin tänä vuonna NREP:n, Lehto Groupin ja Parviainen Arkkitehdit Oy:n yhteenliittymä.

–Ympäröivät kaupalliset taajamat ovat kehittyneet nopeasti ja Hyrylä on jäänyt jalkoihin. Prisma on ankkuri, joka voi kääntää isoja asiakasvirtoja. Prisman myötä avautuu mahdollisuus kehittää ympäröivää keskustaa ja viereisiä kiinteistöjä. Näin voidaan saada syntymään uutta menestyvää liiketoimintaa ja yrityksiä Hyrylään, kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo.

Tilaisuuden osallistujat kertoivat odottavansa ilolla keskustan valmistumista ja pitävänsä suunnitelmia matkan varrella parantuneina. Osanottajat jakoivat toiveen siitä, että Hyrylään saataisiin enemmän eloa.

Huolenaiheitakin löytyi: Esimerkiksi tulevat liikennejärjestelyt ja Hyrylän turvallisuus nostettiin esiin. Osanottajat peräänkuuluttivat myös sitä, että elävässä keskustassa on oltava tilaa isommille ja pienemmille tapahtumille. Esiin nousi lisäksi muun muassa se, että keskustan viihtyisyyteen vaikuttavat sellaiset asiat, kuten puistot ja penkit.

Keskustelua yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa jatketaan myös tilaisuuden jälkeen. Hyrylän keskustan yleissuunnitelma on tulossa nähtäville näillä näkymin tammikuussa 2022.

 

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, kristiina.salo@tuusula.fi, 040 314 3019

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

Takaisin