Tuusulan vuoden 2021 hyvinvoinnin edistäjät on valittu – neljä hyväntekijää palkitaan

22.12.2021

Tuusula on valinnut vuoden 2021 hyvinvoinnin edistäjät. Palkittavia tuusulalaisia toimijoita on tänä vuonna neljä ja heidät valittiin 75 asukkaiden tekemän ehdotuksen joukosta. Vuoden 2021 hyvinvoinnin edistäjiä ovat: Jekku ry, Mutterimaja, Myllykylän Mylly ry ja Tuusulan kunnan latujen kunnossapito.

Vuoden hyvinvoinnin edistäjien valinnassa painotettiin pyyteettömästi ja innovatiivisesti toteutettua hyvinvoinnin edistämistyötä valitun omassa vaikutuspiirissä. Lisäksi viime vuoden tapaan nostettiin esiin niitä toimijoita, jotka ovat korona-aikana toiminnallaan auttaneet ja turvanneet muiden hyvinvointia tai pystyneet muuttamaan tai kehittämään omaan toimintaansa vallitsevaan tilanteeseen soveltuvaksi.

Tunnustus myönnettiin nyt kolmatta kertaa ja valinnan teki hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta 17.12.2021.

Tunnustuksella halutaan nostaa esiin hyvinvointitekoja

Tuusulan uuden kuntastrategian yhtenä päämääränä on, että Tuusulassa on hyvä elää. Valtuustokauden tavoitteena on kehittää hyvinvoinnin edellytyksiä ja mahdollisuuksia sekä ehkäistä yksinäisyyttä, eriytymistä ja pahoinvointia.

Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on yksi kunnan päätehtävistä, mutta kunta ei ole tehtävässä yksin. Vuoden hyvinvoinnin edistäjä -tunnustuksella kunta haluaa kiinnittää huomiota hyvinvoinnin edistämistyön moninaisuuteen ja jokaisen mahdollisuuteen toimia hyvinvointia edistävästi omassa vaikutuspiirissään.

– Tuusulalaisten hyvinvointi syntyy ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan toimintojen vuorovaikutuksena ja yhteistyönä, muistuttaa kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Hyvinvoinnin edistäjä valittiin asukkaiden tekemien ehdotusten joukosta neljä tuusulalaista hyväntekijää palkitaan

Hyvinvoinnin edistäjää sai ehdottaa 6.12. saakka kunnan verkkosivuilla olleella lomakkeella. Ehdotusten teko oli avointa kaikille halukkaille koko vuoden ajan. Hyvinvoinnin edistäjän tuli olla tuusulalainen tai Tuusulassa vaikuttava toimija, yksityishenkilö, yhdistys, yhteisö, ryhmä tai yritys, joka pyyteettömällä toiminnallaan tai teoillaan on edistänyt tuusulalaisten hyvinvointia. Määräaikaan mennessä jätettiin 75 ehdotusta ja niissä nimettiin yhteensä 39 eri toimijaa.

– Jokainen ehdotettu toimija on ollut merkityksellinen hyvinvoinnin edistäjä ja toiminnallaan tehnyt vaikutuksen ehdotuksen tekijään. Kuka tahansa ehdotetuista ansaitsisi tulla palkituksi, sanoo hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Ulla Palomäki.

– Asukkaiden tekemien ehdotusten määrä yllätti jälleen positiivisesti! Tänä vuonna eniten ehdotuksia sai jokelalainen Jekku ry toiminnastaan Jokelan tiilitehtaalla, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

– Jekku ry sai toiminnallaan Tiilitehtaan miljöön eloon ja rikastutti yhteisöllisyyttä Jokelassa. Myllykylän Mylly ry ja Tuusulan kunnan latujen kunnossapito ovat latuverkoston ylläpidolla luoneet asukkaille mahdollisuuksia pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Mutterimaja puolestaan on heikommassa asemassa olevien hyvinvoinnin edistäjä, tuen ja palvelujen tarjoaja, kuvailee Ulla Palomäki palkittavia.

Kaikki ehdotetut toimijat kutsutaan yhteiseen palkintojenjakotilaisuuteen talvella 2022, jos koronatilanne sen sallii.

Vuoden hyvinvoinnin edistäjät 2021

Jekku ry
Toiminnallaan Jekku ry sai Jokelan vanhan tiilitehtaan miljöön eloon, toi kulttuuriperintö uudelleen esiin ja rikastutti yhteisöllisyyttä Jokelassa. Yhdistys on näyttänyt todellista esimerkkiä, kuinka tuoda kulttuuri lähelle ihmisiä helposti lähestyttävällä tavalla. Jekku ry loi kesän aikana paikan ja ajan, missä jokelalaiset pystyivät nauttimaan kesästä, seurasta ja kulttuurista. Jekku ry on tarjonnut myös paikallisille pienyrittäjille töitä ottamalla heidät mukaan tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Yhdistys on omalla toiminnallaan edistänyt jokelalaisten hyvinvointia.

Mutterimaja
Mutterimaja on aktiivinen toimija, hyvinvoinnin edistäjä ja erilaisten palveluiden ja tukiverkoston tärkeä, mutta kovin huomaamaton osa. He tekevät työtään arjessa asiakkaiden kanssa ja tekevät täydellä sydämellään työtä yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin parantamisen näkökulmista. Heidän roolinsa heikossa asemassa olevien ihmisten äänen kuulumisessa ja eri palveluiden saavutettavuuden lisäämisessä on suuri. Sininauha Tuusulan Mutterimajan avoin päiväkeskus on mahdollistanut myös korona-aikana tuen niille ihmisille, jolta yhteiskunta on sen muuten sulkenut. 

Myllykylän Mylly ry
Vapaaehtoistyöllä ylläpidetty latuverkosto tarjoaa laajalle joukolle mahdollisuuden huolehtia omasta hyvinvoinnistaan liikunnan avulla.

Tuusulan kunnan latujen kunnossapito
Pitää yllä laajaa latuverkostoa ja tarjoaa näin ollen laajalle joukolle mahdollisuuden huolehtia omasta hyvinvoinnistaan liikunnan avulla. Hyrylän alueella olevat ladut olivat talvella 2021 myös ulkopaikkakuntalaisten suosiossa ja latujen kunnossapito on myös bränditeko.

 

Lisätiedot:
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi
osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Takaisin