Hyrylän palvelukeskuksen kaava nähtäville

22.12.2021 klo 10.20

Hyrylän keskustaan suunniteltu liike- ja palvelukeskuskortteli ympäristöineen on saanut muotonsa. Kaavaehdotus kunnantalon ja HOK-Elannon liikekeskuksen kokonaisuudesta on nähtävillä ja kommentoitavissa 5.1.-27.2.2022, kunnanhallituksen kokouksessaan 21.12.2021 tekemän päätöksen mukaisesti.

Kunnantalo muodostaa kunnallisten palveluiden kokonaisuuden yhdessä nykyisen kirjaston kanssa

Kunnan käyttöön tulevien tilojen, liiketilojen, korttelin ja sen lähiympäristön ratkaisuna esitetään, että Hyrylän keskustaan toteutetaan uusi keskuskortteli ja tähän liittyvää kävely-ympäristöä. Korttelin maantasokerrokseen sijoitetaan merkittävä määrä liiketiloja (ml. Prisma) ja tämän päälle ylempiin kerroksiin kunnan käyttöön asiakaspalvelu-, kokoontumis- ja toimistotiloja.

Kortteliin on suunniteltu kaupan tiloja n. 8 900 kem2 ja 4 900 kem2 kunnan käyttöön tulevia tiloja.

Palvelukeskuskortteli etenee käsi kädessä Hyrylän keskustan yleissuunnitelman kanssa

Yleissuunnitelmassa Hyrylän keskustasta luodaan laadukas, toimiva ja täydentyvä keskusta, joka on elävä, viihtyisä ja vehreä. Keskustassa liikenne ja liikkuminen ovat sujuvia.  Palvelukeskuksen asemakaavan muutos nojautuu Hyrylän keskustan yleissuunnitelman tavoitteisiin. Yleissuunnitelma kokoaa ja sovittaa yhteen alueen suunnittelutavoitteita. Se huomioi jo hyväksytyt ja valmistelussa olevat suunnitelmat kokonaisuuden osina. Hyrylän yleissuunnitelma ja palvelukeskuksen asemakaava ovat nähtävillä samanaikaisesti.

Yleisötilaisuus 18.1. etätilaisuutena

Kuntalaisille järjestetään yleisötilaisuus Hyrylän keskustan yleissuunnitelmasta ja palvelukeskuksen asemakaavaehdotuksesta tiistaina 18.1.2022 Teamsilla (etätilaisuus).  Tarkemmat tiedot osallistumiseen ovat saatavilla tapahtumat.tuusula.fi-verkkosivulta lähempänä tilaisuutta. Nähtävilläolon jälkeen Tuusulan kunnanvaltuusto päättää asemakaavamuutoksen ratkaisuista ja millaisena kunnantalon toiminnot ja HOK-Elannon hypermarketin sisältävä palvelukeskus ympäristöineen Hyrylän keskustaan toteutuu. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuonna 2022 ja kohde valmistuu vuonna 2024.

Palvelukeskuksen kortteliin voi tutustua tulevaisuuden Hyrylän keskustan 3D-mallinnoksessa. Malliin on tuotu tätä korttelia koskeva kaavaehdotuksen mukainen tilanne.

Hyrylän palvelukeskuksen asemakaavan muutosehdotuksen kaavamateriaali on nähtävillä 5.1.2022—27.2.2022 verkossa EtusivuAsuminen ja ympäristöKaavoitus ja maankäyttöKaavoitusVireillä olevat kaavahankkeet ja Tuusinfon palvelupisteissä.

Hyrylän keskustan yleissuunnitelman aineisto on nähtävillä 5.1.2022—27.2.2022 verkossa EtusivuAsuminen ja ympäristöKaavoitus ja maankäyttöKaavoitusVireillä olevat kaavahankkeetMuut suunnitelmat ja selvityksetYleissuunnitelmat ja Tuusinfon palvelupisteissä.

Hyrylän keskustaan suunniteltuun palvelukeskukseen tulee merkittävä määrä liiketiloja ja kunnan tuottamia palveluita sekä kokoontumis- ja toimistotilaa. Tuusulan kunta ja HOK-Elanto kilpailuttivat kevään 2021 aikana hankkeen toteuttamisesta kiinnostuneita ryhmittymiä yhteistyössä Vison Oy:n kanssa. Kesäkuussa kunnanhallitus ja HOK-Elanto valitsivat tarjouskilpailun voittajaksi NREP Oy:n, Lehto Tilat Oy:n ja Parviainen Arkkitehdit Oy Ltd:n muodostaman ryhmittymän.

 

Lisätiedot

pormestari Kalle Ikkelä, p. 040 314 3001

kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, p. 040 314 2012

asemakaava-arkkitehti Petteri Erling, p. 040 314 3673 (yleissuunnitelman osalta)

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin