Tuusulan osallistuvan budjetoinnin äänestys edennyt puoleen väliin

26.01.2022 klo 09.45

Tuusulalaiset ovat antaneet kahden ensimmäisen äänestysviikon aikana osallistuvan budjetoinnin, tutummin osbun, eri ehdotuksille yhteensä 2 439 ääntä. Äänestämässä on käynyt 1 000 henkilöä. Äänestysaika jatkuu 6.2. asti.

Asukkaiden ideoiden pohjalta laadittuja osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia on tänä vuonna ennätykselliset 188 kappaletta. Ehdotukset sijoittuvat eri puolille Tuusulaa ja niitä on laajasti niin hyvinvoinnin, kulttuurin, ympäristön, liikenteen kuin asukkaiden vapaa-ajankin saralta.   

– Osallistuvan budjetoinnin äänestysaktiivisuudessa olemme jäljessä edellisvuosista, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. Äänestyksen alkaminen on voinut jäädä monelta myös huomaamatta tai sotkeutua aluevaaleihin, Repo pohtii ja toivoo äänestysvilkkauden lisääntyvän vielä tämän ja ensi viikon aikana.

Näin äänestät

Äänestää saavat kaikki 12 vuotta täyttäneet tuusulalaiset. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tai paikan päällä TuusInfossa ja pop up -äänestyspisteissä. Paikan päällä äänestettäessä tulee esittää henkilötodistus. Tukea äänestämiseen saa myös kirjastoissa.

– Korona-rajoitukset ovat aiheuttaneet muutoksia pop up -äänestyksiin, koska tilaisuuksia ollaan jouduttu peruuttamaan eikä sisätiloihin ole ollut mahdollisuutta päästä. Kannattaakin vilkaista ajantasaiset tiedot pop up -äänestyspisteistä Tuusulan tapahtumakalenterista tapahtumat.tuusula.fi, Repo vinkkaa.

Äänestysaika jatkuu vielä 6.2. asti.

Kotisohvallakin voi äänestää

Nopeinta äänestäminen on sähköisesti osoitteessa https://osallistu.tuusula.fi. Sähköinen äänestäminen on käytössä vuorokauden ympäri. Palveluun tunnistaudutaan Suomi.fi-palvelussa esimerkiksi pankkitunnuksilla. Koululaiset kirjautuvat Wilma-tunnuksilla.

Muistathan vahvistaa äänesi äänestyksen jälkeen Vahvista-painikkeella. Äänestyksen jälkeen voit halutessasi vastata myös Tuusulan osallistuvan budjetoinnin kehittämiseen liittyvään kyselyyn ja osallistua 150 euron lahjakortin arvontaan omaan lähikauppaasi. Kyselyn toteuttaa Tampereen yliopisto.


Lisätiedot:
yhteisömanageri Katja Repo, katja.repo@tuusula.fi, p. 040 314 3048
korkeakouluharjoittelija Daria Tarkhova, daria.tarkhova@tuusula.fi, p. 040 314 2959

Takaisin