Tule keskustelemaan 9.3. luonnon merkityksestä sinulle ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä!

01.03.2022 klo 11.30

Millainen on sinun suhteesi luontoon? Mitä muut luonnosta ajattelevat? Millainen vaikutus erilaisilla luontosuhteilla on luontokadon pysäyttämiseen? Mitä Tuusulassa tulisi tehdä luonnon monimuotoisuuden varmistamiseksi? Tule mukaan keskustelemaan aiheesta 9.3.2022!

Tervetuloa mukaan keskustelemaan luonnon merkityksestä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä 9.3.2022 klo 18–20 Teamsin välityksellä. Keskustelun tavoitteena on ymmärtää paremmin moninaisia luontosuhteita. Miksi ne ovat kullekin merkityksellisiä ja mikä meitä estää pysäyttämästä luontokatoa? Mikä saisi sinut innostumaan luontoviisaasta Suomesta ja pysäyttämään luontokatoa? Mitä sinä voisit tehdä luonnon monimuotoisuuden eteen Tuusulassa?

Tuusulan kunnan järjestämä keskustelu on osa Sitran suurta Luontodialogi-päivää. Ympäri Suomen järjestetään 9.3. suuri määrä dialogeja, joissa suomalaiset pääsevät käymään monimuotoista keskustelua luonnosta, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja rakentamaan yhdessä visiota luontoviisaasta Suomesta 2035.

Tarvitsemme luontoa sen eri muodoissa

Jotta voimme elää hyvää ja merkityksellistä elämää ja pysyä terveinä, tarvitsemme luontoa sen eri muodoissa. Luontokadon valossa iso osa nykyisistä toimintatavoistamme, rakenteista ja ajattelumalleistamme on kuitenkin tuhoisia. Luonto itsessään on meille kaikille korvaamaton. Kun puhumme luonnosta, puhumme samalla hyvinvoinnistamme, terveydestämme ja taloudestamme.  

Tuusulan syksyllä 2021 hyväksyttyyn kuntastrategiaan on kirjattu kaksi luontoon liittyvää valtuustokauden tavoitetta: Haluamme rakentaa kestävää tulevaisuutta ja edistää ilmastotekoja kaikessa toiminnassa, sekä vaalia viherympäristöä, vesistöjä ja niiden saavutettavuutta sekä luonnon monimuotoisuutta.

Tervetuloa mukaan – erityisesti sinä, joka et ole osallistunut tämän kaltaisiin keskusteluihin!

Kutsumme 9.3.2022 keskusteluun kaikki tuusulalaiset sekä erityiset sinut, joka et tavallisesti tämän kaltaisiin keskusteluihin osallistu. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi!

Dialogien yhteenvetoa käytetään Sitran Luontoviisas Suomi 2035 -visiotyön tukena ja se julkaistaan Luontoviisas Suomi 2035 -sivulla. Yhteenvetoa hyödynnetään myös Tuusulan kunnan kestävyys- ja ilmastotyössä.

Keskusteluun mahtuu enintään 8 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.3. osallisuus@tuusula.fi.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:
Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi
Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Takaisin