Jokelan alueella puutteita aurauksessa

01.03.2022 klo 13.15

Jokelan alueella on tänä talvena ollut puutteita aurauksessa ja lumenpoistossa. Alueen tiet ja kadut ovat pääsääntöisesti kunnan kunnossapidon vastuulla, joka hankkii alueen auraukset yksityiseltä urakoitsijalta.

Runsas lumentulo ja sahaavat lämpötilat ovat aiheuttaneet katujen kunnossapidolle vaikeuksia kaikkialla Tuusulassa. Vaikka vastassa on tänä talvena ollut lähes ylivoimainen luonnonvoima, on kunnossapito silti taistellut kaikin käytössä olevin resurssein pitääkseen tiet asukkaille avoinna. Näin kovaan haasteeseen ei kuitenkaan täysin osattu varautua, mikä on näkynyt erityisesti Jokelassa.

– Olemme pahoillamme, että emme ole kyenneet runsaslumisen talven aikana aurauksissa siihen laatutasoon, jota tavoittelemme. Ymmärrämme, että teiden heikko kunto on erityisen kurjaa asukkaille, sanoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola

– Pyrimme urakoitsijan kanssa löytämään ratkaisun, jolla tilanne helpottaisi ja ylimääräiset lumimassat saadaan kuljetettua kaduilta pois mahdollisimman pian. 

Vaikeassa tilanteessa kunnossapito pyytää, että asukkaat pyrkisivät myös omalla toiminnallaan helpottamaan teiden aurausta.

Kiinteistön alueelta ei saa työntää lumia katualueelle, vaan lumet tulee läjittää kiinteistön omalla alueella tai läjitystilan puuttuessa kuljettaa alueelta välittömästi pois. Kiinteistön omistaja vastaa myös liittymän kohdalle kertyneen aurauslumen poistosta.

Kevätaurinko sulattaa lunta, mutta sekään ei tilannetta helpota, jos vesi ei pääse valumaan hulevesiviemäreihin ja ojiin. Lauhan sään johdosta lumi sulaa nopeasti ja mm. jäätyneet tonttiliittymärummut estävät veden poistumisen katualueelta. Kiinteistön omistajan on hyvä huolehtia siitä, että kiinteistön ajoliittymän rumpu on vapaana lumesta ja jäästä.

 

Palautteet talvikunnossapidosta palautelomakkeella Tuusinfoon verkkosivulla tuusula.fi/kunnossapito

Takaisin