Asukkaat ja yhteisöt kutsutaan työstämään tulevien kampusten yhteiskäytön pelisääntöjä

11.03.2022 klo 15.25

Tuusulan kunta uudistaa voimakkaasti palveluverkkoaan lähivuosina. Eri puolille Tuusulaa rakennetaan uusia kampuksia kasvatusta, oppimista, harrastamista ja asukkaiden kokoontumisia varten. Tavoitteena on avata kampuksia eri-ikäisten tuusulalaisten ja yhteisöjen käyttöön ja lisätä kampusten käyttöastetta. Nyt tulevien kampusten yhteiskäytön pelisääntöjä halutaan työstää yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Yhteisten pelisääntöjen pohjaa on rakennettu - asukkaat ja yhteisöt otetaan mukaan työhön

Kunnassa on valmisteltu kaikkia kampuksia koskevia yhteiskäytön pelisääntöjä.

- Pelisääntöjen pohjaa on rakennettu yhteistyössä mm. rehtoreiden, varhaiskasvatusyksiköiden johtajien, vapaa-aikapalveluiden ja osallisuustiimin kanssa. Vuonna 2021 toteutettu yhteiskäytön asukaskysely on myös pohjustanut työtä, valmistelun vaiheita kertaa kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Kuntatasoisten pelisääntöjen pohjalta tullaan laatimaan kampuskohtaiset yhteiskäytön toimintatavat ja käytänteet.

- Toivomme tilaisuuteen mukaan sekä aktiivisia asukkaita että Tuusulassa toimivien yhdistysten ja yhteisöjen edustajia. On tärkeää kuulla eri toimijoiden näkemyksistä ja tarpeista valmistelun aikana, korostaa osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen.

Tutustu luonnokseen ja tule mukaan virtuaaliseen tilaisuuteen keskiviikkona 16.3. klo 18-20

Tuusulalaiset asukkaat ja yhteisöt kutsutaan keskustelemaan ja työstämään tulevien kampusten yhteiskäytön pelisääntöjä ja toimintatapoja keskiviikkona 16.3.2022 klo 18.00 - 20.00 Teamsin välityksellä. Lisätiedot ja osallistumislinkki kunnan tapahtumakalenterissa: Keskustelutilaisuus tulevien kampusten yhteiskäytön pelisäännöistä (tuusula.fi)

Tilaisuudessa esitellään luonnostellut pelisäännöt ja toimintatavat ja sen jälkeen niistä keskustellaan pienryhmissä. Tavoitteena on työstää pelisääntöjä vastaamaan asukkaiden ja yhteisöjen tilankäytön tarpeisiin uusilla kampuksilla. Pelisääntöjä voit kommentoida tilaisuuden jälkeen vielä sähköpostitse osallisuus@tuusula.fi 5.4.2022 asti.

Järjestöfoorumissa 7.4. esitellään yhteistyöskentelyn tuloksena jalostuneita pelisääntöjä ja toimintatapalinjauksia. Järjestöfoorumin yhteydessä voi tehdä muutosehdotuksia yhteistyöskentelyn tuotokseen ja tehdään yhteiset linjaukset yhteisöjen tilankäytön tarpeista uusilla kampuksilla.

 

Lisätiedot

Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Marjo-Kaisa Konttinen, 040 314 3035, marjo.kaisa.konttinen@tuusula.fi

Takaisin