Kirjaston päivää juhlistetaan Tuusulan pääkirjastossa la 19.3.

Suomessa vietetään Kirjaston päivää la 19.3., joka tunnetaan myös Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä. Tuusulan pääkirjastossa päivää juhlistetaan Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinnon jakotilaisuudella sekä Hanni Autere & Timo Alakotila Duon konsertilla. Myös lapsille on ohjelmaa aamupäivällä Satumatkan merkeissä.

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja_2022_tiedotekuva

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinnon saaja julkistetaan klo 13. Ennen sitä on kahvitarjoilu klo 12 alkaen. Toista kertaa myönnettävän tunnustuspalkinnon tarkoituksena on kannustaa tuusulalaisia kirjailijoita ja kirjoittajia heidän tärkeässä työssään kirjallisen kulttuurin edistäjinä. Palkinto myönnetään kirjaston kotiseutukokoelmarahastosta tuusulalaiselle tai Tuusulassa vaikuttaneelle henkilölle, ryhmälle tai yhdistykselle. Palkinnon saajasta päättää vuosittain Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkintoa varten perustetun palkintoraadin esityksestä.

Palkinnon jaon ja puheiden jälkeen esille pääsevä muusikot Hanni Autere, viululaulu ja Timo Alakotila, harmooni ja piano. Kirjaston päivän konsertissa duo esittää pääasiassa Hannin sävellyksiä, joissa fokus on ns. viululaulussa. Tämä Hannin erityisosaaminen viulua soittaen ja samalla laulaen on herättänyt ihastusta ja ihmetystä, kun taas Timon työ muusikkona ja säveltäjänä on saanut valtavasti tunnustusta eri puolilla maailmaa. Duon esittämät soolot ja duetot luovat monenlaisia sävyjä pysäyttävistä tunnelmapaloista jalan alle meneviin energiapaukkuihin. Kuuluvilla ovat monenlaiset musiikilliset vaikutteet myös Suomen ulkopuolelta. Teksteinä kuullaan Larin-Kyöstiä ja Kanteletarta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille. Tervetuloa!

Kirjaston päivä la 19.3.
Tuusulan pääkirjasto (Autoasemankatu 2, Tuusula)
klo 10 Satumatka
klo 12–13 Kahvitarjoilu
klo 13 Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -tunnustuspalkinnon julkistus
klo 13.15 Duo Hanni Autere (viululaulu) & Timo Alakotila (harmooni ja piano)

Lisätietoa: Sanna Hokkanen, p. 040 314 3449, sanna.hokkanen@tuusula.fi

14.03.2022

Takaisin