Koronatartuntojen määrä kasvussa myös Tuusulassa – toimitaan yhdessä terveysturvallisesti

18.03.2022 klo 12.30

Keusote viesti alkuviikolla rekisteröityjen koronatartuntojen määrien kasvaneen alueellaan. Määrät ovat lisääntyneet myös Tuusulassa. Tuusulan kunta suosittaa asukkaidensa huolehtivan täydestä rokotesuojasta ja toimivan terveysturvallisesti kuten käyttävän kasvomaskia suositelluissa tilanteissa ja huolehtivan hyvästä käsihygieniasta.

Keusoten alueella maskien käyttöä suositellaan edelleen

Keusote viesti 14.3.2022 alueellaan olevan tuoreeltaan viitteitä epidemian kiihtymisestä. Näin ollen Keusoten alueella on edelleen voimassa maskisuositus. Katso Keusoten kasvomaskisuositukset.

Tilanteen kehittymistä seurataan Keusoten alueella muutaman viikon ajan ja suositukseen mahdollisesti tulevista muutoksista Keusote tiedottaa erikseen.

Tuusulan kunta suosittaa noudatettavan voimassa olevia kasvomaskisuosituksia.

Tilojen käyttöön liittyvät rajoitukset poistuneet 16.3. lähtien

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei jatkanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 15.3.2022 asti voimassa ollutta määräystä, joka velvoitti tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voitiin ehkäistä.

Keskiviikosta 16.3.2022 alkaen missään Keusoten alueella, kuten Tuusulassa, ei ole enää voimassa aluehallintoviraston asettamia koronarajoituksia. Koska koronaepidemia ei ole vielä ohi, seuraa aluehallintovirasto tilannetta edelleen tiiviisti.

Tuusulan kunnan yksiköissä toimitaan terveysturvallisesti muun muassa käyttämällä tiloja väljästi ja pitämällä huolta käsihygieniasta.

Terveysturvallisuudesta pidetään huolta tilojen käytössä

Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettama tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittava määräys päättyi 15.3.2022, mutta koko Suomessa on edelleen voimassa yleisiä hygieniavaatimuksia koskeva tartuntatautilain pykälä 58 c. Mainittu pykälä koskee kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä, ja on voimassa 30.6.2022 asti.

Terveysturvallisuuden parantamiseksi tiloista vastaavien toimijoiden on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, annettava toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä sekä muista käytännöistä, joilla estetään tartuntojen leviäminen, tilojen ja pintojen tehostetusta puhdistamisesta ja toiminnan järjestämisestä mahdollisimman väljästi. 

Tuusulan kunta noudattaa edellä mainittuja terveysturvallisuutta parantavia toimia tilojensa käytössä.


Katso Tuusulan kunnan palvelut koronatilanteessa.

Takaisin