Pehmolelut valtasivat pääkirjaston

Pehmolelut valtasivat Tuusulan pääkirjaston perjantaina 25.3. Paikalle saapui 28 ihanaa ja persoonallista pehmoa. Kun kirjasto sulki ovensa klo 18, alkoivat pehmot kunnolla tutustua toisiinsa. Osa lähti innokkaasti tutkimaan kirjaston jokaista kolkkaa; osa aloitti rauhallisesti ja lähti etsimään lempikirjojaan ja -elokuviaan hyllyistä.

Pehmolelut istuvat vierekkäin ja sylikkäin pyöreällä sohvalla kirjastosalissa.

Pehmot innostuivat niin paljon kirjojen ja elokuvien etsimisestä, että koko lastenosasto oli ihan mullin mallin. Hyllyistä vietiin Peppuset, Tatut ja Patut, supersankarikirjat sekä kaikenmoiset eläinkirjat ja muut suosikit. Jos jotakin kirjaa ei löydy oikealta paikalta, kun tulet kirjastoon, se johtuu tästä yökyläilystä. Kirjastonhoitajilla oli tekemistä lauantaiaamuna, kun piti siistiä paikkoja. Jotkut pehmoista löysivät tiensä myös kirjastoauto Kirreen. Kirressä sotku oli vähäisempää kuin pääkirjaston puolella. Kirjaston maskotit Takku ja Jekku antoivat oman raporttinsa ja kuulemma he olivat itse olleet kilttejä ja yökyläilijät olivat todellakin innostuneet aikamoisesti illan aikana. Takku ja Jekku olivat myös yrittäneet siivota parhaansa mukaan paikkoja myös pääkirjaston puolella.

Illan aikana meno villiintyi myös niillä, jotka olivat todella rauhallisia. Kaisasta, Nellistä, Bambusta ja Porosta paljastui uusia puolia. Villeimmät tapaukset taisivat innostaa muita riehumaan. Jääkarhu ja Hepokatti ajelivat kirjastopyörällä ympäri kirjastosalia. Kätyrikin pääsi kokeilemaan. Aika monta pehmolelua muuten mahtuu kirjastopyörän laatikkoon. Heppa tykkäsi tästä erityisesti. Onhan laukkaaminen hänen lempipuuhaansa. Pienimmät pehmot halusivat myös testata palautusluukkua ja kivaa oli! Karva-Söpö taisi yllyttää muita.

Pehmolelut ovat ahtautuneet kirjastopyörän laatikkoon tallissa.

George ja Hepokatti harrastavat karatea ja näyttivät muille liikkeitään. Kierreportaat ja hissi osoittautuivat myös kivoiksi paikoiksi. Tsihun lempipuuhaa on nimenomaan pomppiminen ja hän näytti muille mallia. Söpöläinen ja Taru innostuivat kiipeilemään. Yksikään pehmo ei kuitenkaan loukkaantunut illan aikana.

Meno tasaantui vasta siinä vaiheessa, kun päätettiin katsoa leffa yhdessä Epelissä. Hieman oli kiistaa siitä, mikä leffa katsotaan. Musiikkinalle olisi taasen halunnut soittaa musiikkia. Lopulta isommat pehmot päättivät, että katsotaan Paddingtonia. Se osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä kaikki istuivat ihan hiljaa ja katsoivat yhdessä elokuvaa. Takku ja Jekku olivat tehneet popcornia kaikille.

Pehmolelut istuvat Epelissä hämärässä ja katsovat näytöltä Paddington-elokuvaa.

Iltapalaa syötiin yhdessä yläkerran keittiössä. Henkilökunnan jääkaapista taisi hävitä vähän enemmänkin ruokaa. Nugetit, nuudelit ja hampurilaiset maistuivat. Tällä kertaa ei ollut seepraa tarjolla Leopardille ja El toro locolle. Taisi tulla kova nälkä kaiken sen riehumisen jälkeen. Syöminen oli myös monen lempipuuhaa muutenkin. Nalle Puh olisi halunnut keittää vielä kahvit, mutta muut toppuuttelivat.

Iltasaduksi valikoitui Tatun ja Patun outo unikirja. Tatu ja Patu -kirjat olivatkin monen pehmon suosikkeja. Juuri ennen nukkumaan menoa meno vähän villiintyi taas. Mainittakoon myös, että Heppa ei pessyt hampaitaan. Hän kun ei tykkää siitä yhtään. Pehmot piti sulkea Epeliin yöksi. Kaikki saivat toivottavasti nukuttua jonkin verran. Aamulla kun henkilökunta tuli paikalle, heitä piti oikein herätellä. Herätyskelloa ei kuitenkaan käytetty Vellun toiveiden mukaan. Olisi unet maittaneet pidempään. Leo ei millään meinannut nousta ylös. Mitähän mahtoi tapahtua yön aikana?

Pehmolelut istuvat vierekkäin ja sylikkäin pyöreällä sohvalla kirjastosalissa.

Pilki yritti houkutella muita aamujumppaan, mutta kaikki olivat liian väsyneitä.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli kaikille todella mieluinen. Choco kaipaisi seikkailuja ja niitä hän sai. Monet saivat uusia ystäviä. Ainakin Aavikon ja Ansan nähtiin vaihtavan yhteystietojakin. Pisu, Söpö ja Lötköpupu ystävystyivät myös. Ahma ei löytänyt kaverikseen toista ahmaa, mutta sai Sulo-saukosta hyvän ystävän.

Kaikki lähtivät kuitenkin mielellään kotiin tämän seikkailun jälkeen.

Terveisin,
lastenosaston henkilökunta

P.S. Lisää kuvia on Facebookissa ja Instagramissa. Kuvat ovat esillä myös lastenosaston vitriineissä huhtikuun ajan.

31.03.2022

Takaisin