Kevätkarnevaali 30.4. ja muita kevään ja kesän tapahtumia Tuusulassa

06.04.2022 klo 11.00

Tuusulassa tapahtuu ympäri vuoden. Keväällä järjestetään esimerkiksi Kevätkarnevaali ja kesällä on luvassa muun muassa Minä elän! – Aleksis Kiven teemavuoden tapahtumia, konsertteja, Tuusula-viikko ja koko Tuusulaan levittäytyvä taiteiden yö. Alta löydät lisätietoja muutamista tapahtumista – lue lisää tapahtumakalenterista osoitteessa tapahtumat.tuusula.fi.

Tuusulan kevätkarnevaalit 30.4.2022

Tervetuloa juhlimaan yhdessä, koko perheen voimin kevättä Hyrylän torille 30.4.2022 klo 10-17! Torilla järjestetään vappuaattona juhlapäivä, jossa on luvassa musiikkia ja esiintyjiä koko perheen riemuksi. Tapahtumassa aamupäivällä juhlijoita ilahduttavat mm. Titi-Nalle, Muumipeikko ja Niiskuneiti sekä iltapäivästä tubetähti Jaakko Parkkali ja Don Johnsson Big Band. Torilla on myös erilaisia tapahtuma- ja esittelypisteitä, herkkuja ja vapputunnelmaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kevätkarnevaalit järjestää Tuusulan kunta. Tarkempi ohjelma julkaistaan aikatauluineen lähempänä tapahtumaa. Suosittelemme jättämään auton kauemmaksi tapahtuma-alueesta, torin läheisyydessä on vain rajoitettu määrä parkkipaikkoja. Lisätietoa tapahtuman käytännön järjestelyistä ja myyntipaikoista saa Krapin pajalta: paja@krapinpaja.fi

Merkkivuosi Minä elän! – Aleksis Kiven kuolemasta 150 vuotta

Kivi-kunnat Tuusula ja Nurmijärvi järjestävät yhdessä merkkivuoden mielen hyvinvoinnin ja mielenterveyden teemalla. Sen mottona kulkevat Aleksis Kiven viimeiset sanat: "Minä elän." Aleksis Kiven kuolemasta tulee uutena vuotena 31.12.2022 kuluneeksi 150 vuotta. Vaellus syntymäkodilta Nurmijärven Palojoelta kuolinmökille Tuusulaan 17.9. on yksi vuoden päätapahtumista. Merkkivuoden tapahtumia on koottu myös osoitteeseen www.tuusula.fi/minaelan.

Montturock 5.6.2022

Koko perheen musiikkitapahtuma Montturock järjestetään jälleen 5.6.2022 Hyrylän keskustassa. Tapahtuma tarjoaa ohjelmaa niin lapsille ja nuorille kuin varttuneimmillekin katsojille. Lisätiedot: montturock.fi

Krapin Pajan puistokonsertit

Krapin Pajan puistokonsertit järjestetään Krapin idyllisessä pihapiirissä, isolla nurmialueella. Ohjelmistossa on muun muassa Erja Lyytinen, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa, Mariska, Anssi Kela, Von Hertzen Brothers, The 69 Eyes, Popeda, Happoradio, Michael Monroe, Vesterinen Yhtyeineen ja Erika Vikman. Kurkkaa kaikki kesän puistokonsertit Krapin verkkokaupasta ja valitse suosikkisi: verkkokauppa.krapi.fi/puistokonsertit.html

Rykmentinpuistorock 17.–18.6.2022

United Festivals Oy tuo uuden festivaalitapahtuman Tuusulan Rykmentinpuistoon perjantaina ja lauantaina 17.–18.6.2022. Festivaaleilla nähdään useita Suomen eturivin artisteja ja lisäksi ulkomaisia esiintyjiä. Festivaalien esiintyjinä nähdään mm. JVG, Sanni, Vesala, Johnny Logan ja Neljä Ruusua. Pääsylippujen myynti on alkanut osoitteessa www.ticketmaster.fi.

Tuusula-viikko 18.–24.7.2022

Tuusula-viikko on monipuolinen tuusulalaisten tuusulalaisille järjestämä tapahtumaviikko, joka perustuu 22.7. vietettävään Tuusula-päivään eli Tuusulan perustamispäivään. Tuusula-viikko järjestetään seuraavan kerran 18.–24.7.2022. teemalla Minä elän!

Tuu museoon -viikot 18.–31.7.2022

Tuu museoon -viikot järjestetään 18.–31.7.2022. Silloin Tuusula on todellinen museopitäjä, kun 11 museota ja historiallista kohdetta on avoinna kahden viikon ajan. Tuu museoon -viikoilla usealla pienemmällä museolla on tavallista laajemmat aukioloajat. Jokelan tiilitehtaaseen, Kellokosken Ruukin tehdasmuseoon, Kellokosken sairaalamuseoon, Tuusulan Automuseoon, Tuusulan työläiskotimuseoon ja Klaavolan taloon voi tutustua tiistaista sunnuntaihin kello 11–17. Normaalien aukioloaikojensa puitteissa palvelevat Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo ja Ilmatorjuntamuseo.

Tuusulan taiteiden yö 12.8.2022

Tuusulan taiteiden yö on perinteisesti järjestetty elokuussa Tuusulanjärven maisemissa. Vuonna 2022 tapahtuma laajenee koko Tuusulaan. Luvassa on ohjelmaa sekä tutussa Rantatien ympäristössä että esimerkiksi Kellokoskella ja Jokelassa. Tuusulan taiteiden yön ohjelma julkaistaan myös osoitteessa www.tuusula.fi/taiteidenyo.

Krapin Puutarhajuhlat – Makea Festivaali 19.–20.8.2022

Krapin Pajan, Krapin ja Warner Music Liven järjestämistä Puutarhajuhlista päästään nauttimaan perjantaina 19.8. ja lauantaina 20.8.2022. Krapin alueen idyllinen pihapiiri on kuin tehty elokuista puutarhajuhlaa varten. Kahden päivän aikana luvassa on monenlaisia kulttuuri- ja ruokaelämyksiä sekä pihalla että Krapin Pajassa, Mankelissa ja Krapihovissa. Juhlaillat huipentuvat suosittujen artistien esityksiin. Mukana ovat mm. J. Karjalainen, Kaija Koo, Reino Nordin ja Erin. Liput löydät täältä: verkkokauppa.krapi.fi/puutarhajuhlat.html

Keski-Uudenmaan Pride 3.9.2022

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride järjestetään 3.9.2022 Jokelan Tiilitehtaalla. Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Juhla järjestettiin ensimmäistä kertaa Järvenpäässä vuonna 2021. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä. Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Aleksis Kiven vuoden hengessä teemalla Minä elän! Lisätiedot tapahtumasta julkaistaan tapahtumakalenterissa osoitteessa tapahtumat.tuusula.fi.

Takaisin