Tuusulan johto ministeritapaamisessa: Kehä IV ja Ruskeasannan asema on toteutettava

09.05.2022 klo 13.15

Tuusulan kunnan edustajat tapasivat liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan ja puolustusministeri Antti Kaikkosen Tuusulassa 9.5.2022. Tapaamisen aiheena olivat erityisesti liikennehankkeet: Kehä IV ja Ruskeasannan juna-asema.

– Kehä IV:n rakentaminen palvelisi paitsi Tuusulan, niin myös koko pääkaupunkiseudun tarpeita. Logistiikkatoimintojen painopiste on siirtymässä Kehä III:n alueelta Keski-Uudellemaalle, jossa on tarjolla suurempia tontteja, ja esimerkiksi kiertotalousyritykset tarvitsevat toiminnalleen sopivia paikkoja. Poikittaiset tieyhteydet ovat kuitenkin tasoltaan heikkoja, pormestari Kalle Ikkelä kertoo.

– On tärkeää, että Kehä IV:n rakentaminen käynnistetään Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän välille. Yhteys parantaa lentoaseman pohjoispuolisten alueiden saavutettavuutta, mahdollistaa uusien logistiikka-alueiden syntymisen sekä turvaa alueen kestävän ja turvallisen liikenteen. Kehä IV myös keventää Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n vilkkaimpien osien kuormitusta ja varmistaa lentoasemalle varayhteyden ongelmatilanteita varten, Ikkelä jatkaa.

KUUMA-kunnat ja niihin kuuluva Tuusulan kunta ovat kasvaneet Suomen kärkivauhtia viime vuosina ja kasvu tulee jatkumaan.

– On tärkeää, että alueella asuvien tai työskentelevien päivittäinen liikkuminen ei perustu pelkästään yksityisautoiluun tai edes tieliikenteeseen. Tuusulanväylä on liikennemääriltään yksi vilkkaimmista sisääntuloväylistä Helsinkiin. Vuonna 2050 Tuusulanväylää liikennöi jo noin 80 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, eli liikenne on samaa suuruusluokkaa Kehä I:n kanssa. Ruskeasannan aseman ja liityntäpysäköintialueiden toteuttaminen palvelisi Tuusulan ja koko pääkaupunkiseudun kestävän liikkumisen kehittämisessä, pormestari jatkaa.

– Valtion tulee kantaa rahoituksesta tavallista suurempi vastuu, koska Tuusulanväylän liikenteen hallinnalla on työssäkäyntialueen kannalta erityinen merkitys, ja koska erityisesti Vantaan kaupunki on aiemmin joutunut maksamaan kehäradan asemista sille kuulunutta osuutta enemmän. Tuusula on valmis vastaamaan osaltaan siitä, että hanke toteutuu, Ikkelä sanoo.

Molemmat hankkeet auttavat vähentämään päästöjä: Kehä IV lyhentää esimerkiksi raskaan liikenteen matkojen pituuksia, ja Ruskeasannan asema auttaa siirtämään työmatkaliikennettä raiteille.

Tuusulan kunnasta tapaamisessa olivat mukana pormestari Kalle Ikkelä, valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, apulaispormestarit Jari Immonen ja Tuija Reinikainen sekä kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara ja projektipäällikkö Petteri Puputti.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin