Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ostaa kulttuurihistoriallisen Tuusulan Kansanopisto Oy:n osakkeet

09.05.2022 klo 15.35

Tuusulan kunta myy omistamansa Tuusulan Kansanopiston Oy:n osakekannan (91%) Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudalle. Kaupan toteutumisen myötä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda omistaa yli 9/10 Tuusulan Kansanopiston Oyn osakkeista ja äänistä. Tämän johdosta muiden osakkeen omistajien kanssa käynnistetään menettely osakeyhtiönlain mukaisesta oikeudesta lunastaa muiden osakkeenomistajien omistamat osakkeet.  

Keuda on ollut yhtiön omistamien tilojen pitkäaikainen vuokralainen ja jatkaa tiloissa harjoittamaansa koulutustoimintaa myös kaupan jälkeen.  

Tuusulan Kansanopisto Oy on toiminut vuodesta 1998 lähtien kiinteistöyhtiönä, kun kunta luopui toiminnastaan kiinteistössä ja vuokrasi samalla omistamansa rakennukset Keudan Pekka Halosen akatemialle. Rakennukset sijaitsevat osoitteessa Kansanopistontie 60, 04380. Vuokrattuihin tiloihin on kuulunut kolme rakennusta. Keuda omistaa tontilla olevan opetuskäytössä olevan rakennuksen. 

– On hienoa, että Pekka Halosen akatemian kiinteistöt saavat arvoisensa omistajan ja että taideopetus- ja elämä kehittyvät Tuusulanjärven maisemissa pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä

– Pekka Halosen akatemian kiinteistöjä tullaan jatkossakin käyttämään oppimisympäristönä sen ainutlaatuista, kulttuurihistoriallista miljöötä kunnioittaen. Kaupan myötä voimme turvata arvokkaan rakennuksen säilymisen ja asianmukaisen, pitkäjänteisen ylläpidon, Keudan kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu kertoo.  

 

Lisätiedot:

Keuda, kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu, 050 348 6544, riikka-maria.yli-suomu@keuda.fi

Tuusula, pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi 

Takaisin