Tuusulan kunnanhallitus: Linjatielle pitää saada kevyen liikenteen väylä

07.06.2022 klo 14.50

Ely suunnittelee maantien 11617 (Linjatie) muuttamista kylätieksi välillä Ohkolantie (mt 1456) – Lintukalliontie. Tie kulkee Tuusulan ja Mäntsälän alueella. Osuuden pituus on noin 1600–1700 metriä.

Kylätiellä autoille varataan tien keskeltä noin kolme metriä leveä ajorata ja sen molemmin puolin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön noin 1,5 metriä leveät pientareet. Autojen kohtaaminen tapahtuu piennarta hyödyntämällä siten, että autoilijat ottavat piennaralueen jalankulkijat ja pyöräilijät huomioon. Nopeusrajoitus lasketaan osuudella 40 km:iin tunnissa.

Kylätiemalli on otettu ensimmäisen kerran Suomessa käyttöön vuonna 2018 Hattulassa, jonka jälkeen kyläteitä on toteutettu eri puolille maata.

– Kylätiellä pyritään jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden parantamiseen. Tuusulan kunnanhallitus kävi kylätiestä keskustelun kokouksessaan 6.6.2022, ja olemme sitä mieltä, että kylätie voidaan hyväksyä parin vuoden väliaikaisena ratkaisuna. Linjatien lähellä on esimerkiksi meneillään Joenrannan alueen kaavoitus ja liikennemäärät noussevat sen myötä. Myös raskaan liikenteen määrä kasvanee. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden parempi turvallisuuden takaaminen edellyttää mielestämme tulevaisuudessa kevyen liikenteen väylän rakentamista, pormestari Kalle Ikkelä kertoo.

– Linjatie on Elyn tie ja näin ollen Ely kantaa suunnittelemansa kylätien kustannukset, pois lukien jotkin liikennemerkkimuutoksista aiheutuvat kustannukset. Mikäli haluamme rakentaa kevyen liikenteen väylän, on se tehtävä kuntien yhteistyönä. Tällöin Tuusulan kunnan on sitouduttava maksamaan suunnittelun kustannukset yhdessä Mäntsälän kanssa. Ely antanee suunnitteluluvan kevyen liikenteen väylälle tiellään, jos kunnat sitoutuvat kattamaan ainakin nämä kustannukset omasta pussistaan, pormestari jatkaa.

Kunnanhallituksen keskustelun perusteella Tuusulan kunta jatkaa yhteistyötä naapurikuntien kanssa kevyen liikenteen väylän valmistelemiseksi.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

 

Takaisin