Kesäkukat saapuneet katukuvaan – kukkaloistoa ympäri Tuusulaa

15.06.2022 klo 11.25

Kesäinen kukkaloisto on alkanut Tuusulassa. Tuusulan kuntakeskusten julkisille paikoille on istutettu maanantaista lähtien erilaisia kesäkukka-asetelmia. Kukat tuovat väriä kesään niin ruukuissa, istutusasioissa kuin valopylväiden varsissa riippuvissa amppeleissakin, ja ne tuottavat iloa asukkaiden ja matkailijoiden lisäksi myös pölyttäjille.

Julkisille paikoille sijoitettaviin istutuksiin on valittu kestäviä lajeja, jotka ovat sekä säänkestäviä että helppohoitoisia.

Valopylväiden kukkaistutuksia Tuusulassa kesällä 2022
Kuvassa valopylväitä piristäviä kukka-asetelmia. 

Pölyttäjäystävällistä kasvustoa niityillä ja puistoissa

Tuusulan viherpalvelut on panostanut viime vuosina pölyttäjille soveltuviin kukkiin ja kasveihin, joita löytyy istutusten lisäksi myös niityiltä ja puistoista. Jaossa olleet Tuusula kukkimaan -siemenpussit sisältävät lajeja, jotka ovat pölyttäjäystävällisiä. Erityisesti seoksen sisältämät aitohunajakukat ovat pölyttäjille mieleen. 

Uusiin puistoihin, kuten Jokelassa Lilly Kajanus Blennerin puistoon ja Lahelassa Kaffepaussin puistoon, on valmistunut viime vuonna laajat kukkaniittyalueet. Tänä vuonna peruskorjattavaan Kellokosken Annanpuistoon on tulossa puolestaan suuri dynaaminen perenna-alue, joka tulee sisältämään pölyttäjille ystävällistä kasvustoa. Myös Hyrylän alueelle kirkon läheisyydessä sijaitsevaan Kaukjärvenrantaan tulee pölyttäjien suosimia perennoja. Kaukjärvenrannan rakennustyöt alkavat syksyllä 2022 ja jatkuvat ensi keväänä.

Lisätiedot:
kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi

Takaisin