Yritysvierailuvuorossa Maku Brewing: vahvaa kasvua ympäristöystävällisesti

16.06.2022 klo 11.40

Tuusulan kunnan yritystapaamiset jatkuivat kesäkuussa. Kohteena oli Ristikiven teollisuusalueella sijaitseva olutpanimo Maku Brewing, joka on vahvassa myötätuulessa. Yritys katsoo tulevaisuuteen hyvässä yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa. Maku ottaa myös ympäristön huomioon, sillä yrityksen toiminta on hiilinegatiivista.

Tuusulalainen Maku Brewing on valmistanut oluita nykytiloissaan Sarvivälkkeentiellä tuotantotoimintansa alusta eli vuodesta 2014 asti. Tiloja on vuosien varrella laajennettu kasvun myötä.

Kasvu ei kuitenkaan merkitse ympäristökuormituksen lisäystä, sillä Maku Brewing ottaa ympäristöasiat toiminnassaan vakavasti.

- Yritys on panostanut määrätietoisesti hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Jo vuonna 2020 oluen panemisesta syntyneet päästöt kompensoitiin kokonaisuudessaan, eli panimon toiminta oli hiilineutraalia. Viime vuodesta alkaen on otettu askel vielä pidemmälle. Nyt Makun toiminta on hiilinegatiivista, sillä päästöt kompensoidaan kaksinkertaisesti, kertoo toimitusjohtaja Ville Makkonen.  

- Meillä on paljon ideoita toiminnan kehittämiseksi ja monipuolistamiseksi. Juoma- ja ruoka-aiheisten elämysten tarjoaminen on voimakkaassa nosteessa, jatkaa Makkonen.

- Panostamme myös tuotteidemme saamiseen laajasti ravintolamyyntiin, täydentää Maku Brewingin myyntipäällikkö Ari Kolehmainen.

Pitkän tähtäimen kasvusuunnitelmat

Yhtiöllä on jo helsinkiläisen ravintolan tiloissa pieni erillinen panimo, joka palvelee lähinnä uusien tuotteiden ja makujen testilaboratoriona.

- Tänä vuonna tähtäämme ainakin 400 000 litran tuotantoon. Suunnittelemme tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä, pohtii Kolehmainen.

Yritysvierailulla Tuusulan kunnan ja Maku Brewingin edustajat keskustelivat tavoista kehittää hyvää yhteistyötä.

- Kartoitamme jatkuvasti mahdollisuuksia yritystoiminnan edellytysten parantamiseksi Tuusulassa, sanoo kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara.

Yrityksen kasvu vaatii myös henkilöstöresurssien kasvattamista. Maku Brewingin aloittaessa toimintansa yrityksen palkkalistoilla oli vain yksi henkilö, nyt makulaisia on toistakymmentä. Viimeisin uusi työkaveri liittyi porukkaan kesäkuussa.

- Kunta pyrkii auttamaan yrityksiä henkilöstön löytämisessä kaikin käytettävissä olevin tavoin. Esimerkiksi muuntokoulutuksen avulla voidaan myös kehittää työnhakijoiden osaamista ja räätälöidä sitä yritysten tarpeisiin, toteaa pormestari Kalle Ikkelä.

Maku 3

Lisätiedot:
pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, p. 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
toimitusjohtaja Ville Makkonen, Maku Brewing, ville@makubrewing.com

Takaisin