Runopiknik tuo Aleksis Kiven kuolinmökin pihamaalle runo-ohjelmaa Eino Leinon päivänä

04.07.2022 klo 10.45

Eino Leinon eli Runon ja suven päivää vietetään kansallisesti keskiviikkona 6.7. Päivä näkyy myös Tuusulassa, kun Runopiknik –tapahtuma levittäytyy Aleksis Kiven kuolinmökin pihamaalle klo 18-21. Tapahtumassa nautitaan monipuolisesta runo-ohjelmasta sekä juhlitaan Tuusulan runokesän avajaisia.  

Tuusulan runokesä on Tuusulan kesätaiteilija Katariina Sarjan projekti, jonka puitteissa kuntalaiset ovat päässeet kirjoittamaan Rantatien maisemista inspiroituneita runoja. Runoista muodostetaan runopolkuja, joiden kautta jokainen pääsee havainnoimaan Rantatien upeita maisemia uusin silmin. Runopiknik –tapahtuman jälkeen runopolut ovat esillä Citynomadi –sovelluksessa kuunneltavassa muodossa. 

Illan aikana kuullaan myös lavarunoutta. Esiintymään saapuvat runoilijat Juho Kuusi, Laura Juntunen sekä Ulla Lintulampi. Runopiknikillä mikki on auki myös muille halukkaille illan open mic –osuudessa. Open micissä jokainen innokas kirjoittaja pääsee lausumaan omia tekstejään ääneen matalalla kynnyksellä. Open miciin ilmoittaudutaan paikan päällä. 

Juho Kuusi runoilee lavalla ja paperilla, opettaa sanataidetta ja leikkii musiikin kanssa. Hän on esiintynyt yli 10 vuotta niin pienissä kahviloissa kuin isommilla festareillakin, ja on kaksinkertainen poetry slamin suomenmestari ja Talent Suomi 2020 -finalisti. Esikoiskirja ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä” (Enostone kustannus) julkaistiin 2020, ja parhaillaan hän työstää mm. spoken word -levyä ja toista runokokoelmaansa. Kuusen esityksissä yhdistyvät herkkyys, roso ja huumori kipittävään flow:hun ja kielellä iloitteluun. 

Oululainen runoilija Ulla Lintulampi kuvaa teksteissään arjen hetkiä, jotka muuten jäisivät merkityksettömiksi. Runojen puhuja tunnustelee varovasti paikkaansa maailmassa ajatukset kaipuussa, kotikaupungin maisemissa, tulevaisuuden ja menneisyyden haaveissa, peloissa ja ikuisessa tunteiden sekamelskassa liikkuen.  

Laura Juntunen on vapaa kirjoittaja, joka rustaa päivällä journalismia ja illalla runoja. Molemmissa Juntunen tarkastelee usein yhteiskunnallisia epäkohtia ja ylisukupolvisia ongelmia, toivoa unohtamatta. Juntusen esikoiskirja Subutex-kaupungin kasvatit (Into) julkaistaan elokuussa 2022. Vapaa-ajallaan Juntunen järjestää Oulussa open mic -tapahtumia ja tuottaa kirjoittamiseen keskittyvää podcastia. 

Nappaa tapahtumaan mukaasi oma viltti, eväitä ja kaikkea muuta, mitä mukavalla piknikillä tarvitset. Tapahtumassa palvelee Leipovien leidien herkkuja myyvä pop up -kahvila. 

Lisätietoja:
Katariina Sarja, kesätaiteilija
katariina.sarja@tuusula.fi
040 314 3117

Takaisin