Käy poimimassa puistoista naposteltavaa tai aineksia kokkailuun!

08.07.2022 klo 13.30

Tuusulan kunnan yleisille alueille on viime vuosina istutettu runsaasti hedelmäpuita ja marjapensaita. Niistä saa poimia hedelmiä ja marjoja vapaasti omaan käyttöön niiden kypsyttyä.

Syötävää satoa kantavia kasveja on viime aikoina sijoitettu etenkin leikkipuistojen yhteyteen. Muun muassa alkukesästä valmistuneessa Hyökkään leikkipuistossa on tarjolla viinimarjoja sekä pensasmustikoita. Viime syksynä avatusta Murupuistosta löytyy omenapuita ja päärynäpuu. Osa hedelmäpuista on varustettu nimikylteillä, joista selviävät puiden tarkat lajit.

Satomäärät vaihtelevat vuosittain, eivätkä viime vuosina istutettujen puiden sato-odotukset ole vielä kovin korkealla. Niistäkin voi silti saada maistiaisia, jos sattuu paikalle sopivaan aikaan.

Suurimmat keskittymät syötävää on Kellokoskella Omenalahden puistossa, jossa on runsaasti vanhoja omenapuita, sekä Puustellinmetsänpuistossa, johon ennen asuntomessuja istutettiin runsaasti monenlaisia hedelmäpuita ja marjapensaita.

Puustellinmetsänpuistosta löytyy myös yrttitarha, josta saa poimia vapaasti raparperia ja yrttejä omiin kokkailuihin. Yrttitarhassa on tuttuja yrttejä, kuten ruohosipulia ja mäkimeiramia, mutta myös hieman harvinaisempia tuttavuuksia, kuten rakuunaa ja iisoppia.

Puustellinmetsänpuiston viljelypalstat ja viljelylaatikot ovat asukkaiden vuokraamia, eikä niistä saa kerätä mitään tai muutoin koskea ilman vuokralaisen lupaa.

Osa Tuusulan puistojen syötävää satoa tuottavista kasveista on kartoitettu Tuusulan karttapalveluun. Kartassa näkyvät kasvin nimi, lajike ja istutusvuosi, jos ne ovat tiedossa. Tästä linkistä pääset suoraan kasvien tietoihin karttapalvelussa.

Lisätietoja: yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, puh. 040 314 4333

Poimittavat hedelmät 080722

Takaisin