Osallistuva budjetointi kantaa hedelmää

14.07.2022 klo 10.55

Tuusulalaiset pääsevät nyt nauttimaan vauhdilla valmistuvista osallistuvan budjetoinnin eli osbun projekteista eri puolilla Tuusulaa. Puistojumpat pyörivät Riihikallion Kotkanpuistossa elokuun puoliväliin asti, ja SUP-lautailua pääsee testaamaan Kellokoskella elokuun alkuun saakka.

Espanjansiruetanoiden torjuntaa tehdään teiden varsien lisäniitoilla ja etanoita ravintonaan käyttävien ankkojen voimin. Seuraavan kerran etana-ankat ovat töissä Jokelassa Tehtaantien ja Tikuntekijäntien risteyksessä 27.7. klo 18.30-21. Kellokoskelle ankat ehtivät elokuussa.

Osbu-äänestyksessä yli 300 ääntä keränneessä ”Tuusulan niityt kukkimaan” -projektissa jaettiin asukkaille 1 000 kukkaseossiemenpussia ja kylvettiin seitsemän kukkapeltoa eri puolille Tuusulaa.

- Kylvetyistä pelloista nopeimmin on kukkaan ehtinyt Anttilanrannan kukkapelto, kertoo yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen.

Hän toivoo, että säät suosivat ja loputkin kukkapellot lähtevät vielä runsain mitoin kukkimaan.

- Kukkapeltojen onnistumista ei voi koskaan etukäteen varmasti tietää, Turpeinen lisää.

Kymmeniä projekteja, aikataulu pitää

Tämän vuoden osbu-projekteja toteutetaan yhteensä 30. Yksi projekti, ”Tuusulalaisten kesäkahvila”, siirtyy ensi kesälle. Projekteista on toteutunut jo 60 %. Suurimmat yleisömäärät ovat keränneet ravintolapäivä ja Vihdoinkin! -kouludisko.

Kesän aikana tehdään vielä penkkien ja frisbee-korien asennuksia puistoihin ja viheralueille. Kesätyöntekijät ovat ahkeroineet siistimällä viheralueita, ja roska-astioita on lisätty asukkaiden toiveiden mukaan.

- Uusia roska-astioita on nyt asennettu 16, ja ne on sijoitettu asukaskyselyssä toivottuihin paikkoihin. Loput kuusi astiaa asennetaan ihan lähiaikoina Temmon alueelle sekä Ridasjärventien ja Nukarintien bussipysäkeille. Kaikkiaan Tuusulan kunnalla on 537 roska-astiaa sijoitettuna kunnan alueelle, kertoo yhteisömanageri Katja Repo.

Linkki kunnan roska-astioiden sijaintitietoihin kartalla (avautuu uuteen välilehteen)

- Osbu-projektien toteutus on muutenkin aikataulussa. Luvassa on vielä muun muassa Tuusula-viikolla 21.7. järjestettävät kellokoskelaisten nuorten puisto-olohuoneen avajaiset, jatkaa Repo.

Osallistuvan budjetoinnin projektien edistyminen sekä tarkemmat ajankohta- ja sijaintitiedot löytyvät kunnan sähköiseltä osallistumisalustalta.

Linkki Tuusulan sähköiselle osallistumisalustalle (avautuu uuteen välilehteen)

Lisätietoja: yhteisömanageri Katja Repo, puh. 040 314 3048, sähköposti katja.repo@tuusula.fi

Kuvassa Anttilanrannan kukkapellon kesäistä hehkua. Kuvaaja: Laura Turpeinen.

Anttilanrannan kukkapelto

 

Takaisin