Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle alkanut – maksuton bussikyyti pitää varata 12.9. mennessä

02.09.2022 klo 13.10

Nurmijärven ja Tuusulan kuntien yhteinen Minä elän! -vaellus järjestetään lauantaina 17.9. Ilmoittautuminen sekä vaellukselle että maksuttomiin bussikyyteihin on avattu Nurmijärven ja Tuusulan kuntien verkkosivuilla. 

Nurmijärven Taaborinvuorelta Tuusulan Rantatiellä sijaitsevalle Kiven kuolinmökille suuntautuva vaellus tarjoaa rentoa yhdessäoloa patikoinnin ja kulttuuriohjelman merkeissä.

Vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely, jonka aikana osallistujat voivat kuunnella omalta älylaitteeltaan Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen tapahtumaa varten tilaustyönä tekemän podcastin, joka saa samalla ensiesityksensä. Muusta kulttuuriohjelmasta vastaavat Helsinki Poetry Company, fillaripianisti Aarno Paakkari ja harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa Groupe. Harmonikkataiteilija Vannemaan uusi kokoonpano esittää nykykansanmusiikkia jazz- ja ranskalaisvivahtein tapahtuman päätteeksi noin klo 13-13.45 ja 14-14.45 Aleksis Kiven kuolinmökillä. Konserttia voi tulla kuuntelemaan, vaikkei osallistuisi vaellukselle.

Vaelluksen pituus on noin 13 kilometriä. Matkaa voi lyhentää nousemalla Tuusulanjärven rannalla olevasta Koskenmäen satamasta lautan kyytiin ja kulkemalla loppumatkan vesireittiä pitkin. Lauttapaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne annetaan vaeltajille saapumisjärjestyksessä jonotuksen mukaan. Palvelun tarjoaa paikallinen yrittäjä.

Vaelluksen päätteeksi osallistujat voivat käydä kahvilla vaikkapa Aleksis Kiven kuolinmökin vieressä sijaitsevassa Lottamuseossa.

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä ovat haastaneet toisensa mukaa vaellukselle. Mäkelän haastetwiitti löytyy Twitteristä tällä linkillä (avautuu uuteen välilehteen).

Ilmoittautuminen bussikyyteihin päättyy maanantaina 12.9. Pelkälle vaellukselle voi ilmoittautua 15.9. saakka. 

Ilmoittautumislinkki löytyy Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista: Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle (avautuu uuteen välilehteen).

Vaelluskartta

Takaisin