Peruskorjatun Annanpuiston avajaiset ja Vetonaula-taideteoksen julkistus Kellokoskella 27.10.  

14.10.2022 klo 10.35

Kellokoskella sairaala-alueen läheisyydessä sijaitsevan Annanpuiston perusparannustyöt ovat loppusuoralla. Uudistetun puiston avajaisia päästään viettämään torstaina 27.10. kello 17.30–19.15. Avajaisten yhteydessä julkistetaan myös läheiseen kiertoliittymään tuoreeltaan valmistunut Vetonaula-taideteos.  

Avajaistunnelmaa 27.10. – puistokierroksia ja tulitanssia

Kutsumme sinut viettämään peruskorjatun Annanpuiston avajaisia ja Vetonaula-teoksen julkistamistilaisuutta torstaina 27.10. kello 17.30 alkaen.  
 
Tilaisuus käynnistyy kello 17.30 puistokierroksella, jossa kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua rakennuttajahortonomi Niko Etulan pitämään kierrokseen. Kierroksella perehdytään puiston kasvillisuuteen ja keskeisiin perusparannuksessa tehtyihin uudistuksiin. Toinen, sisällöltään samanlainen, kierros käynnistyy kello 18.30. Kierrokset kestävät noin 20 minuuttia, ja ne lähtevät Tuusula-teltalta. Ohjattujen puistokierrosten lisäksi on mahdollisuus tutustua uudistettuun puistoon omassa tahdissa liikkuen ja nauttien hämärtyvän illan tunnelmavalaistuksesta. 
 
Avajaispuheen pitää kello 18.00 apulaispormestari Jari Immonen. Vetonaula-teoksen tekijä kuvanveistäjä Samuli Alonen kertoo teoksen syntyvaiheista puheessaan. 

Kello 19.00 päästään nauttimaan upeasta tulishowsta hämärtyneessä illassa, kun Taikatulet käynnistää Duo Taika – Mystique -esityksen. Kaksi naista, tulitanssia ja jongleerausta koreografioituna kauniiksi ja hypnoottiseksi kokonaisuudeksi. Soljuva musiikki luo mystisen tunnelman. Esityksen kesto on noin 15 minuuttia, ja esityspaikka on Nystenintien ja Vanhan valtatien risteyksen kupeessa.

Ohjelma kootusti:
Kello 17.30 Puistokierros 1, kesto noin 20 minuuttia (lähtö Tuusula-teltalta)
Kello 18.00 Avajaispuhe, apulaispormestari Jari Immonen
Kello 18.10 Vetonaula-teoksen julkistus ja kuvanveistäjä Samuli Alosen puhe
Kello 18.30 Puistokierros 2, kesto noin 20 minuuttia (lähtö Tuusula-teltalta)
Kello 19.00 Tulishow, Duo Taika – Mystique -esitys, kesto noin 15 minuuttia
 
Viileää lokakuista iltaa on lämmittämässä pienet tarjoilut. Lämmintä mehua ja makeaa on tarjolla 200 ensimmäiselle Tuusula-teltalla.  

27.10.2022 tilaisuuden tapahtuma-alue
Tilaisuutta vietetään karttaan merkityllä alueella. 

Perusparannusta kulttuurihistoriallinen arvo säilyttämällä 

Annanpuiston perusparannustöiden tavoitteena on ollut kunnostaa puisto vanhaan kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla ja tuoda puistoon lisää oleskelumahdollisuuksia. Toteutuksen pohjana ovat toimineet asukkaiden kanssa yhdessä tehdyt suunnitelmat. Puiston töiden on määrä valmistua hieman ennen avajaisia, 17.10. mennessä.  

Asukkaiden toiveisiin kulttuurihistoriallisen arvon säilyttämisestä, alppi- ja ruusutarhan kunnostamisesta sekä monimuotoisuuden lisäämisestä on vastattu. Puiston lajivalinnoissa on huomioitu sekä kukinta-ajat että pölyttäjien ilahduttaminen. 
 
Asukkaat ovat toivoneet myös puiston viihtyisyyden ja monikäyttöisyyden lisäämistä muassa penkkien ja oleskelupaikkojen muodossa, ja niidenkin määrää on voitu lisätä perusparannustöiden yhteydessä. Puistossa on säilytetty ”salainen puutarha” -tunnelma.  

Lue lisää Annanpuiston perusparannuksesta osallistaen

Taideteoksen julkistaminen osana avajaisjuhlintaa 

Annanpuiston läheisyydessä sijaitsevaan kiertoliittymään on noussut Vetonaula-taideteos. Teoksen on toteuttanut kuvanveistäjä Samuli Alonen. Alonen muistetaan entuudestaan Etelä-Tuusulassa sijaitsevasta Ristikiven kiertoliittymän Ritariperhonen-taideteoksesta.  

Kellokoskelle noussut Vetonaula-teos on noin 5,5 metrinen ja se on toteutettu säänkestävästä Corten-teräksestä. Teoksen aihe liittyy vahvasti ruukin menneisyyteen antaen arvoa paikkakunnan historialle. Osa teoksen kokonaisuutta ja tunnelmaa on valaistus. Teos näyttäytyy ohikulkijalle eri vuorokauden ja vuodenaikana eri tavalla.  

Vetonaula-taideteos rakenteilla
Samuli Alonen: Vetonaula, 2022. Tuusulan taidemuseo/kuva Minna Tuominen 

 
Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätiedot: 
 
Annanpuiston perusparannus: 
Rakennuttajahortonomi Niko Etula, niko.etula@tuusula.fi, 040 314 4096 
 
Vetonaula-taideteos:  
Intendentti Minna Tuominen, minna.tuominen@tuusula.fi, 040 314 3459 

Takaisin