Tuusulan valtuuston seminaari: Yhdessä tuumin kasvua kohti

28.10.2022 klo 12.45

Tuusulan valtuusto kokoontui kaksipäiväiseen valtuustoseminaariin Tuusulaan 27.10.–28.10.2022. Seminaarissa valtuusto aloitti 26.10. julkistetun pormestarin talousarvioehdotuksen käsittelyn. Ohjelmassa olivat esimerkiksi väestösuunnite, henkilöstösuunnitelma sekä toimialueiden katsaukset talousarvioon ja investointeihin.

– Talousarvio on laadittu realistisesti ja riskit huomioiden. Nykyisessä kohoavien energiahintojen, inflaation ja kasvavan epävarmuuden leimaamassa tilanteessa Tuusula kasvaa. Esimerkiksi myönnettyjen rakennuslupien valossa asukaslukumme nousee myös tulevina vuosina. Myös yritystontit käyvät hyvin kaupaksi. Valtuustoseminaarilla on yhteinen ymmärrys siitä, että tulevaisuutemme näyttää varsin valoisalta, tiivistää valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg.

Valtuustoseminaarissa aloitettiin myös muun muassa Tuusulan elinvoimaohjelman laatiminen. Jatkossa on tarkoitus osallistaa alueen yrityksiä ja asukkaita.

– Kunta jatkaa historiallisen suuria investointeja palveluverkkoon, koska näemme nämä satsaukset tärkeinä elinvoimamme kannalta. Ensi vuoden 88 miljoonan investoinnit ovat väkilukuun suhteutettuna Suomen mittavimpien joukossa, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

– Elinvoimasta käydyissä keskusteluissa nousivat esiin myös muut jo aiemmin tunnistamamme vahvuudet, kuten palvelut, luonto ja kulttuuri. Kun palveluverkon seinät alkavat olla paikallaan, käännämme huomion korkealaatuiseen toimintaan seinien sisällä. Olemme jo nyt kasvatuksen ja koulutuksen kärkikuntia, ja ensi vuonna panostamme lisää laatuun kasvattamalla varhaiskasvatuksen ja opetuksen resursseja, Ikkelä jatkaa.

 

Lisätiedot:

Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

www.tuusula.fi/talousarvio

Takaisin