Tuusulassa kouluruoka maistuu

11.11.2022 klo 12.45

Tuusulassa kunnan Ruokapalvelut toimittaa ruoan päiväkoteihin ja kouluihin. Lapset ja nuoret tuntuvat olevan kouluruokaan tyytyväisiä, sillä kielteistä palautetta ei oikeastaan tule.

Tarjolla on aina kaksi ruokavaihtoehtoa. Ruokapalvelut huomioi myös erityisruokavaltiota noudattavat koulujen terveydenhoitajien erillisten ilmoitusten perusteella. Kouluissa nuoria ohjataan kohti oikeaa ruokavaliota, mutta minkään ruokalajin syömiseen ei pakoteta.

– Saamme ideoita siitä, mitä uusia ruokia voisimme ottaa listalle. Jokaisesta koulusta löytyy kouluruokaryhmä, jossa oppilaat saavat vaikuttaa siihen, mitä Tuusulan kouluissa tarjotaan, ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski kertoo.

Rehtoreiden koolle kutsumat kouluruokaryhmät tapaavat säännöllisesti, ja niihin kuuluu oppilaita, koulun henkilökuntaa sekä Ruokapalveluiden työntekijöitä.

Kouluruokaryhmästä ehdotukset viedään Ruokapalveluiden ruokalistatiimille, joka toteuttaa ne mahdollisuuksien mukaan. Avuksi tulee reseptitiimi.

– Esimerkiksi pyttipannua haluttiin muutamassa kouluruokaryhmässä. Nyt ruoka on listalla sekä liha- että kasvisversiona. Myös idea suosittuihin ”kalakuvioihin” syntyi kouluryhmässä, Hanski sanoo.

Muihin suosittuihin ruokiin kuuluu esimerkiksi kalakeitto. Ruokapalvelut laskee ruokien todellisen menekin yhdistämällä tiedot päiväkotien ja koulujen tilaamasta ruoan määrästä hävikkiin sekä lasten ja nuorten määrään. Tukena laskennassa käytetään tuotannonohjausjärjestelmää.

 

Lisätiedot:

Ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski, 040 314 4377, kirsi.hanski@tuusula.fi

Alue-esimies Heli Hakulinen, 040 314 4385, heli.hakulinen@tuusula.fi

Takaisin