Kunnanhallituksen päätöksiä 21.11.2022

21.11.2022 klo 19.30

§ 406 Kasvun ja talouden hallintaohjelma 2023–2032

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Tuusulan kunnan Kasvun ja talouden hallintaohjelman linjauksineen vuosille 2023–2032.

 

§ 407 Vajaakäyttöisten kiinteistöjen kehittäminen ja myynti

Margita Winqvist teki Kati Lepojärven ja Raimo Stenvallin kannattamana muutosesityksen:
Esitämme Mäntymäkeä säilytettäväksi kunnan tiloissa. Mäntymäki on ns identiteettirakennus keskellä Hyrylää. Sillä on laaja ja vakiintunut käyttäjäkunta. Siellä toimivat monet yhdistykset ja mm. kunnan luottamusmiehet. Se on keskeisellä paikalla, saavutettavissa, kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Eläkeläisyhdistykset, Martat, käsintekijät ja muut talon käyttäjät toivovat kokoontumistiloiltaan virikkeellistä ympäristöä, pihapiiriä, tiloja joissa voi pitää ruokakursseja, grillata pihalla, pelata mölkkyä, värjätä kankaita, harrastaa, elää. Mäntymäki tarjoaa nämä puitteet erinomaisesti.

Kunnanhallitus päätti äänin 9-4 pohjaesityksen mukaan.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää luopua oheisen kehittämis- ja toimenpide-ehdotuksen mukaisista kiinteistöistä ja valtuuttaa kunnanhallituksen hyväksymään kohteita koskevat hinnoittelupäätökset ja muut tarvittavat toimenpiteet.

 

§ 408 Talousarvio 2023 ja taloussuunnitelma 2023–2027

Pormestari muutti pohjaesitystään siten, että Keski-Uudenmaan Teatterin tukeen lisätään 20 000 euroa ja sen päälle tulee vuokratuki.

Outi Huusko teki muutosesityksen: Esitys koulukyydin myöntämisestä molemmista kodeista, mikäli oppilas asuu kahden eri huoltajan kanssa Tuusulan kunnan alueella eri osoitteissa kokonaiset vuoroviikot (ma-pe) ja maksuttoman kuljetuksen myöntämisen ehdot täyttyvät lapsen molemmista osoitteista.
Esitän, että talousarvioon varataan 50 000 euroa vuodelle 2023 näiden lasten koulukyytien järjestämistä varten.
Esitys raukesi kannattamattomana.

Ari Nyman esitti, että lisätään 10 senttiä per annos lisää kouluruoan raaka-ainehankintoihin (sivu 105).
Esitys raukesi kannattamattomana.

Ari Nyman esitti Kati Lepojärven kannattamana, että s. 54 riskiympyrään lisätään nuorten syrjäytyminen ja päihteidenkäyttö.
Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Ari Nyman esitti Ari Koposen kannattamana, että Monion Flyygelihankinta pienennetään 100 000 euroon.
Kunnanhallitus päätti äänin 9-4 pohjaesityksen mukaan.

Kati Lepojärvi esitti, että lisätään talousarviokirjaan sivulle 27 lisätään taulukko väestönkasvun kehityksestä.
Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kati Lepojärvi teki Margita Winqvistin kannattamana, sivulle 46 muutosesityksen: Kampuksissa toimivat ikääntyville tarkoitetut tilat: ikääntyneet käyttävät tiloja päiväsaikaan, jolloin koululla on aktiiviaika. Kellokosken Kellotupa ja Mäntymäki säilytetään ikääntyneiden käytössä. Meillä ei ole käytännössä muita vastaavia tiloja. Säilytetään Kellokosken Kellotupa ja Mäntymäki ikääntyneiden käytössä.
Kunnanhallitus päätti äänin 9-4 pohjaesityksen mukaan.

Kati Lepojärvi teki muutosesityksen sivulle 113: Tehdään 1 HTV:n, arviolta 30 000 €, lisäys nuoriso-ohjaajaresurssiin Hyrylän alueelle jo 2023 alusta alkaen.
Etsitään nuorisolle Hyrylän alueelta korvaavia kokoontumistiloja siitä lähtien, kun Ostarin tilat poistuvat käytöstä sen purun jälkeen.
Esitys raukesi kannattamattomana.

Kati Lepojärvi teki muutosehdotuksen sivulle 130: Selvitystä kameravalvonnan toteuttamisesta vaarallisille kouluteille jatketaan.
Lahelan alueen liikenneturvallisuuspilottiohjelman ensimmäinen vaihe toteutetaan yhteistyössä yhdyskuntatekniikan ja osallisuustiimin kesken osallistaen yhdistykset ja kuntalaiset. Sen puitteissa toteutetaan nykyisen viranhaltijasuunnitelman mukaan kameravalvonta Lahelantielle.
Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti tehdä valtuustolle ehdotuksen vuoden 2023 talousarvioksi sekä vuosien 2023–2027 taloussuunnitelmaksi.

 

§ 409 Virkojen perustaminen vuonna 2023

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että esityslistassa mainitut uudet virat perustetaan Tuusulan kuntaan vuonna 2023.

 

§ 410 Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2023

Kati Lepojärvi teki Margita Winqvistin kannattamana muutosehdotuksen: tehdään 1 HTV:n, arviolta 45 000 €, lisäys nuoriso-ohjaajaresurssiin.
Kunnanhallitus päätti äänin 9-4 pohjaesityksen mukaan.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että esityslistassa mainitut toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2023.

 

§ 411 Seepsula Oy:n Senkkerin luoteisosan louhintaa ja maanvastaanottoa koskeva YVA, ympäristövaikutusten arviointiohjelma, Tuusulan kunnan lausunto

Kunnanhallitus päätti

  • antaa perusteluosan mukaisen lausunnon Seepsula Oy:n Senkkerin luoteisosan louhintaa ja maanvastaanottoa koskevasta ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta Uudenmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle toimitettavaksi
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

 

§ 412 Tuusulan Urheilukeskus Oy, maa-alueen vuokraus kiinteistöistä 858-401-9-2 ja 858-401-13-0, Hyrylä

Kunnanhallitus päätti

  • vuokrata oheisen maanvuokrasopimusluonnoksen mukaisesti Tuusulan Tenniskeskus Oy:lle (jonka nimi muuttuu Tuusulan Urheilukeskus Oy:ksi) noin 15 170 m²:n suuruisen maa-alueen kiinteistöstä 858-401-9-2 Raviradanpuisto ja noin 13 700 m²:n suuruisen maa-alueen kiinteistöstä 858-401-13-0 Hyrylän urheilukeskus yhteensä 13.679,00 euron vuosivuokralla. Alueet vuokrataan urheilutoimintoja varten. Sopimus on voimassa sen allekirjoitushetkestä 31.12.2040 saakka.
  • oikeuttaa kuntakehitysjohtajan tekemään sopimukseen tarvittavia pieniä / teknisluonteisia korjauksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään lopullisen maanvuokrasopimuksen.

 

§ 413 Veteraanitoimikunnan edustajien muutokset ja puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta

Kunnanhallitus päätti nimetä

  • Jari Anttalaisen kunnan edustajaksi ja puheenjohtajaksi veteraanitoimikuntaan
  • Jorma Riissasen kunnan edustajaksi ja varapuheenjohtajaksi sekä Tuusulan Sotaveteraanit ry:n edustajaksi veteraanitoimikuntaan
  • Jaakko Torpan tilalle veteraanitoimikunnan jäseneksi Sakari Simola Sotainvalidien Veljesliiton Uudenmaan piirin Keravan Seudun Jaostosta sekä
  • Sakari Simolan varajäseneksi Harri Majamäki Sotainvalidien Veljesliiton Uudenmaan piirin Keravan Seudun Jaostosta.

 

§ 414 Toimielinten pöytäkirjojen otto-oikeus

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistassa mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

§ 415 Viranhaltijapäätösten otto-oikeus

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistassa mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

§ 416 Ilmoitusasiat

Kunnanhallitus totesi ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuksi.

§ 417 Muut asiat

 

Esityslista

Takaisin