Kansallispukuinnostusta Tuusulassa – Tuusulan puvuista verkkosivu ja video

05.12.2022

Uudella verkkosivulla esitellään Tuusulassa käytettäviä kansallispukuja eli Tuusulan naisen kansallispukua sekä Tusbyn naisen ja miehen pukua.

Tuusulan kansallispuvuista kertova verkkosivu sisältää itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 9 julkaistavan videon. Videolla haastatellaan kansallispukuneuvoja Marjo Vainiota ja käsityönopettaja Kirsi Kostamoa.

Tuusulan naisen punavalkoinen kansallispuku on tarkistettu vuonna 1987. Kansallispuku on arvokas juhla-asu, joka sopii kaikkiin juhliin, mutta jonka osia voi käyttää yksittäin myös arkena.

Tuusulan ruotsinkielisen alueen kansallispuvut eli Tusby kvinnodräkt ja Tusby mansdräkt ovat myös vanhaa perua 1900-luvun alusta. Naisen puvussa on puna-vihreäraidallinen hame ja miehen puvussa koristeellinen messinkivyö.  

Kansallispuvulla voi ilmentää paikallisuutta, mutta sen voi nykyään valita täysin omien mieltymystensä mukaan.

– Toivotamme Tuusulan puvun käyttäjiksi kaikki punaisen ja tasaraidan ystävät ympäri Suomea sekä luonnollisesti tuusulalaiset, järvenpääläiset sekä hyvinkääläiset, joiden alueen puku tämä on, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski sanoo.

Video: https://youtu.be/KrVGi-wLKQ0

Lisätietoa:

Kuvat: Kalle Särkkä, Ohoi Creative

2022 Tuusulan ja Tusbyn puvut Tuusulan kunta, Ohoi Creative, Kalle Särkkä

Puna-vihreäraidallisia Tusbyn naisen kansallispukuja ja Tusbyn miehen puku sekä puna-valkoraidallisia Tuusulan naisen kansallispukuja. Kuva: Kalle Särkkä, Ohoi Creative

Takaisin