Toimintamalleja selkeytettiin Tuusulanjärven kampuksen työmaalla

08.12.2022 klo 10.45

Tuusulanjärven kampuksen työmaalla on käyty läpi rakentamisen toimintamallit ja rakennuksen rungon vaatimustenmukaisuus. Tarve läpikäynnille aiheutui työmaalla syyskuussa sattuneesta onnettomuudesta, jossa ontelolaattoja putosi toisen kerroksen katon holvilta alemmalle holville. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Työmaan ulkopuolinen yritys teki rakennukselle perusteellisen runkokatselmuksen, jossa tutkittiin, onko kantava runko toteutettu suunnitelmien mukaan. Rungon suoruus mitattiin, ja rakennusta tutkittiin sekä silmämääräisesti että rakenteita avaamalla. Katselmusraportti on nyt valmistunut.

Raportin mukaan rakennuksen runko on toteutettu rakennesuunnitelmien mukaisilla rakenteilla. Rungon asennuksessa havaittiin kuitenkin muutamia laatupoikkeamia. Pääosa poikkeamista on jo korjattu, ja viimeisiä korjauksia tehdään parhaillaan.

Jatkotoimenpiteinä selkeytettiin työmaan toimintamalleja kiinnittäen huomiota dokumentointiin, dokumentaation jalkauttamiseen käytäntöön sekä riskienhallintaan. Lisäksi työmaan laatu-, turvallisuus- ja valvontasuunnitelmat päivitettiin.

Tuusulan kunta ja urakoitsija ovat perustaneet turvallisuuden ohjausryhmän, jonka tavoitteena on selkeyttää työmaan työturvallisuuden varmistamisen prosesseja ja kehittää sekä rakentamisen että käytön aikaista turvallisuutta.

Ontelolaattojen putoamisella ja siitä aiheutuneilla lisätoimilla ei ole vaikutusta kampuksen valmistumisaikatauluun.

 

Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Katerina Zaitseva, Tuusulan kunta, puh. 040 314 2244
Tuotantojohtaja Marko Saloranta, Lujatalo Oy, puh. 044 585 2871
Toimitusjohtaja Minna Heinonen, Rapp Valvontakonsultit Oy, puh. 040 569 4757

Takaisin