Suomen Latu palkitsi Rusutjärven uimarannan vuoden 2023 Talviuintipaikkana

09.02.2023 klo 09.30

Suomen Latu valitsee vuosittain vuoden talviuintipaikan. Vuoden 2023 talviuintipaikaksi on valittu Rusutjärven talviuintipaikka. Kriteereitä vuoden talviuintipaikalle ovat turvallisuus, houkuttelevuus, viihtyvyys ja esteettömyys. Vuoden talviuintipaikka on hyvin hoidettu, toimiva sekä avoin kaikille. Vuoden talviuintipaikka julkistettiin Peurungalla talviuinnin SM-kilpailuissa.

Rusutjärven uimarannalla talviuintia harrastetaan jo neljättä kautta ja uimareiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Viime kaudella vieraskirjaan oli jättänyt lähes 7000 kävijää nimensä, joka kertoo paikan ja lajin suosiosta.

Rusutjärven uimarannalla on talviuimareiden käyttöön lämpimät pukeutumistilat, joista johtaa osittain lämmitetty matto avannolle. Oman lisän uimareiden viihtyvyyteen luovat laiturin kaiteissa kauniisti valaisevat kausivalot, liiketunnistimella toimiva laiturivalo, joka toimii samalla avantopumpun katkaisijana sekä veteen asennetut valot, jotka hohtavat upeasti järven pohjasta.

Rusutjärvi-seura ry ylläpitää Rusutjärven uimarantaa ja talviuintia talkoovoimin Tuusulan kunnan taloudellisella tuella. Saumaton yhteistyö kunnan kanssa mahdollistaa ja antaa loistavat puitteet luoda kaikille kuntalaisille mahdollisuus harrastaa maksutta talviuintia Rusutjärvellä.

- Yhteistyö ja luottamus homman toimimiseen on ollut vahvasti mukana alusta asti, kun uimarannan toimintaa on aloitettu kehittämään sanoo Rusutjärvi-seura ry:n puheenjohtaja Harri Luostari. Hän näkee yhtenä suurena etuna laajan osaamisen uimarannan ylläpitotiimissä. Meiltä löytyy lähes joka hommaan tekijä kertoo Luostari.

- Tuusulan kunta onnittelee Rusutjärvi-seuraa huomionosoituksesta. Seuratoimijoiden kekseliäisyys ja halu kehittää kylän alueen suurinta uimarantaa ympäri vuoden on ollut vertaansa vailla, sanoo vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva. Talviuinnin kehittäminen on kunnan ja seuran yhteinen tavoite koko Tuusulassa. Rusutjärven talviuintipaikka toimii monella tavalla hyvänä esimerkkinä talviuintipalvelulle, aktiiviset toiminnan järjestäjät ja kunnan tuki perustamisvaiheessa ja ylläpidossa, toteaa Kanerva. 

Rusutjärven uimaranta, talviuintipaikka, avantouinti

Takaisin