Keväinen Tuusula kutsuu ulkoilemaan ja liikkumaan

03.04.2023 klo 09.15

Vaikka lumi vielä paikoin peittää maata, voi kevään tulon jo aistia ilmassa. Lisääntynyt valo ja auringonpaiste innostavat ulkoilemaan ja liikkumaan enemmän. Tuusulasta löytyy useita hienoja ulkoilu- ja liikuntakohteita.

Kevyen liikenteen väylien sulaessa voi tutustua esimerkiksi polkupyöräillen Tuusulanjärven ympäristöön, joka tarjoaa pysähtymispaikkoja moneen makuun. Sarvikallion virkistysalueella kulkee erimittaisia opastettuja polkuja, ja kallion laelta avautuu upea maisema Tuusulanjärvelle. Sarvikallion virkistysalueella on myös tulentekopaikkoja vaikka eväsmakkaroiden paistoon. Rantamo-Seittelin Kosteikko on oiva paikka muuttolintujen tarkkailuun. Järven itäpuolella Rantatie on todellinen kulttuurin kehto. Siellä voi vierailla esimerkiksi Halosenniemessä, jonka puutarhassa voi aistia Maija Halosen kädenjäljen. Rantatien varrella sijaitsevat myös taiteilijakoti Erkkola ja Aleksis Kiven kuolinmökki, joissa saa kulttuurin nälän tyynnytettyä.

Pohjois-Tuusulan Jokelassa ulkoiluun löytyy useita ulkoilureittejä, jotka on tarkoitettu kaikille liikkujille. Ulkoilureiteillä voi harrastaa esimerkiksi maastopyöräilyä ja polkujuoksua tai ulkoiluttaa koiraa. Kellokoskella on myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, esimerkiksi Purolaakson kuntoradalla sekä Vesitornin kuntoradalla.

Hyrylän ja eteläisen Tuusulan alueella on myös monipuolista tarjontaa liikunnan- ja luonnonystäville. Urheilukeskus tarjoaa mahdollisuuden useiden lajien harrastamiseen. Urheilukeskuksen alueelta löytyvät mm. skeittiparkki, frisbeegolfrata ja kuntoportaat.

Ruotsinkylän tutkimusmetsä on oiva kohde nauttia kevääseen heräävästä luonnosta. Ruotsinkylän tutkimusmetsästä voi siirtyä Seitsemän veljeksen vaellusreitille, joka tutustuttaa kulkijan Seitsemän veljestä -romaanista tuttuihin paikkoihin. Ulkoilun lomassa maistuu tulella grillattu eväsleipä tai makkara. Nuotio- ja grillipaikkoja sijaitsee muun muassa Fjällbon puistossa, Rusutjärven uimarannalla ja Anttilan tilakeskuksen piknik-alueella.

Tuusulassa on myös runsaasti erilaisia puistoja, joissa on mukava ulkoilla kevään tullen. Koirapuistoissa voit kohdata muita koiraystäviä, Jokelan lampien ja puistojen ympäristössä on mahdollista nähdä kuuluisuuteen nousseet Jokelan laulujoutsenet, ja leikkipuistoissa, kuten Puustellinmetsän leikkipuistossa, kuluu keväinen päivä mukavasti.

Osassa ulkoilu- ja kuntoilupaikkoja ei ole talvikunnossapitoa, mikä käyttäjien tulee huomioida. Tällaisia kohteita ovat muun muassa urheilukeskuksen ja Jokelan kuntoportaat.

Takaisin