Tehdään yhdessä Tuusulasta roskaton ennen kesän puhkeamista

03.05.2023 klo 08.30

Kevätsateiden herättämä luonto on saamassa vihreän asun yllensä talven jäljiltä. Nyt on hyvä hetki poimia roskat pois ympäristöstä osallistumalla siivoustalkoisiin yhdessä muun Suomen kanssa osana Miljoona roskapussia -kampanjaa.

Tehdään yhdessä pölyttäjille roskaton Tuusula
Roskaton luonto tarjoaa pölyttäjille paremmat mahdollisuudet tärkeään tehtäväänsä monimuotoisen luonnon ylläpitäjinä. 

Tuusulassa otettiin tehostartti roskattomaan kuntaan 21.4.–2.5. välisenä aikana, jolloin kunnan ylläpitämät roska-asiat täyttyivät siivoustalkoisiin osallistuneiden asukkaiden keräämistä pusseista. Yhteiset talkoot jatkuvat vielä tämänkin jälkeen aina kesäkuulle saakka, ja mukaan ovat kutsuttuina kaikki asiasta kiinnostuneet.

Mikä on Miljoona roskapussia -kampanja?

Yle käynnisti 13.4. koko Suomen yhteiset siivoustalkoot, joiden tavoitteena on kerätä kahden kuukauden aikana miljoona pussillista roskia ympäristöstä. Tuusula on yksi kampanjaan mukaan ilmoittautuneista kunnista. 

Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä.

Näin osallistut siivoustalkoisiin

Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Myös järjestöt ja yhteisöt voivat toteuttaa omia siivoustalkoitaan ympäristönsä siistimiseksi.

Tuusulan kunta avustaa asukkaiden järjestämiä yleisten alueiden kohentamiseen ja viihtyisyyden lisäämiseen tarkoitettuja talkoita lainaamalla tarvikkeita ja tarjoamalla opastusta, vakuutusturvaa tai avustusta talkooeväiden hankintaan. Avustettavia talkoita voi järjestää muun muassa puistoissa, kunnan metsissä, katujen varsilla ja toreilla. Lue lisää talkoiden järjestämisestä osoitteesta tuusula.fi/talkoot.

Tartu toimeen

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat omaan sekajäteastiaasi, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä laskurissa Tuusulan kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
    • Laskuri toimii Yle Tunnuksen avulla.
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Vilkaise myös Ylen sivuilta, montako pussillista roskia Tuusulassa on kerätty tähän mennessä.

Kiitos kaikille siivoustalkoisiin osallistuneille ja tervetuloa uusille mukaan!

Jäikö jokin askarruttamaan?
Ota yhteyttä Tuusulan viherpalveluihin: 
puutarhuri@tuusula.fi

Takaisin