Koe Loimolan Voima uusmaalaisen luonnon sykähdyttävimmässä maisemassa Sarvikalliolla

09.05.2023 klo 16.00

Folk-yhtye Loimolan Voima esiintyy ulkoilmakonsertissa perjantaina 26.5.2023 klo 18 Sarvikallion nuotiopaikalla. Uusi karjalankielinen musiikki soi alkuvoimaisesti luonnon helmassa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Loimolan Voima nojaa karjalaisiin juuriinsa Suistamolta ja Lieksasta, mutta päivittää samalla karjalankielisen musiikin 2020-luvulle. Yhtyeessä esiintyvät Miša Saatsi ja Miikkula Saatsi. Livenä veljesten karisma ja karjalainen tarinankerronta lomittuvat musiikin kanssa ainutlaatuiseksi keikkakokemukseksi.

– Sarvikalliolle kiipeäminen alkukesän illassa tuntuu erittäin hienolta. Loimolan Voima ammentaa voimansa historiasta ja luonnosta. Nämä molemmat asiat ovat vahvasti läsnä jylhäkässä kansallismaisemassa, Miša Saatsi kertoo.

Tuusulan Jokelassa asuvalle Saatsille Tuusulanjärvi on talvinen olohuone, joka vie turhat huolet ja murheet pois mielestä.

– Nyt on tarkoitus antaa järvelle jotain takaisin. Akustinen ja alkuvoimainen ilta Sarvikallion laella kutkuttelee tavanomaista esiintymistä enemmän. Karjalainen leirinuotio odottaa, Miša hehkuttaa.

Yhtyeen ensimmäinen levy Ruttomužikan kyynäl valittiin vuoden 2020 kansanmusiikkilevyksi. Viime vuonna julkaistu levy Mi on praudua asemoi Loimolan Voiman entistä vahvemmin karjalankielisen kulttuurin lipunkantajaksi ja uudistajaksi. Suomen musiikintekijät ry palkitsi Loimolan Voiman vuoden 2023 kansanmusiikkitekijäksi.

Loimolan Voiman esiintyjät ja maisema Sarvikalliolta

Kulttuuri liikuttaa Tuusulassa

Konsertti jatkaa Minä elän! -klubien sarjaa. Tunnelmallisissa ja intiimeissä kulttuuriklubeissa on keskitytty kulttuurin ja taiteen tuottamaan mielen hyvinvointiin erityisesti sanataiteen ja musiikin parissa.

– Olemme huomanneet yleisön tarpeen ja kiinnostuksen ulkoilua, luontoliikuntaa ja kulttuuria yhdistäviin tapahtumiin. Minä elän! -vaellus Aleksis Kiven asuinpaikkojen välillä oli viime syksynä hitti, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski. 

– Panostamme myös tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseen. Suurimmat päästöt syntyvät ihmisen kulkemisesta. Aiomme huomioida konserttiin kävellen, polkupyörällä tai soutuveneellä saapuneet pienellä yllätyksellä.

Sarvikallio on Uudenmaan maakuntajärven Tuusulanjärven rantojen korkein kohta, joka kohoaa jylhänä 25 metriä järven yläpuolelle. Jyrkästi järveen putoavan avokallion laelta avautuu upea näkymä. Aluetta ylläpitää UUVI eli Uudenmaan virkistysalueyhdistys.

Lisätietoja

  • Pe 26.5. klo 18, Sarvikallion nuotiopaikka (Sarvikalliontie 35, Tuusula)
  • Vapaa pääsy
  • Konsertin kesto n. 1 h
  • Oma retkijakkara mukaan, ylle säänmukainen varustus
  • Säävaraus (vain kaatosateella tai ukkosella perutaan)
  • Lisätietoja Sarvikalliosta https://uuvi.fi/fi/kohde/sarvikallio/

Minä elän! -klubit järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Lisätietoja: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin