Sapeli 23 -harjoitus alkaa – yhtenä harjoituspaikkana Hyrylän vanha varuskunta-alue

26.05.2023 klo 15.35

Kaartin jääkärirykmentti on aloittanut tänään 26.5. Sapeli 23-harjoituksen, ja harjoitusalueeseen kuuluvat Helsinki, Vantaa, Porvoo, Järvenpää, Sipoo, Tuusula, Loviisa ja Pornainen. Joukkoja liikkuu harjoitusalueella lauantaista 27.5. alkaen. Osalla alueista harjoitustoiminta alkaa vasta sunnuntaina 28.5. tai maanantaina 29.5.

Yhtenä harjoituspaikkana on Tuusulan Hyrylässä sijaitseva vanha varuskunta-alue. Alueiden käytöstä on tehty hallintopäätökset, jotka löytyvät Puolustusvoimien verkkosivuilta. Hallintopäätöksen mukaiselle alueelle jää muun muassa osa frisbeegolf-radasta. Hallintopäätöksen mukaisilla alueilla ei ole mahdollista esimerkiksi harrastaa lauantain ja tiistain välisenä aikana. Puolustusvoimat rajoittaa alueella kulkemista.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana yli 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

 

Harjoituksen julkinen tiedote: Sapeli 23 taisteluharjoitus pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla 26.5.-2.6.2023 - Maavoimat

Hallintopäätös käytettävistä alueista: Yleistiedoksianto - Kaartin jääkärirykmentin päätös 25.4.2023 - Puolustusvoimat

Takaisin